23948sdkhjf

Skanem leder vägen mot livsmedelssäkerhet

Skanem, en av Europas största leverantörer av produktdekorationslösningar, är den första etikettleverantören som erhåller FSSC 22000 (Food Safety System Certification) certifikat i Sverige.

– Att erhålla FSSC innebär för oss att vi genom effektiva processer och ett robust kvalitetssystem kan garantera en säker produkt. Genom att kontinuerligt göra en riskbedömning av våra kvalitetsprocesser utifrån ett livsmedelsperspektiv kan vi säkerställa de höga krav som tillsynsmyndigheter, konsumenter och många av våra kunder inom livsmedelssektorn ställer, säger Desirée Erlingsson, VD Skanem Skurup.

Varför just denna certifiering?

– En FSSC 22000 certifiering är för oss ett naturligt val då vi ställer höga krav på vår kvalitet redan idag genom bland annat produktion av läkemedelsetiketter. Att som första etikettleverantör stärka upp vår verksamhet med denna certifiering och därigenom kunna bidra till en ökad livsmedelssäkerhet gör oss mycket stolta. Detta är för oss ett steg in i framtiden och ger oss en klar konkurrensfördel på marknaden.

Vilken nytta har era kunder av detta?

– Certifieringsprocessen har haft en positiv påverkan i hela företaget och har lyft vår generella standard, något som alla våra kunder inom alla marknadssektorer kan dra nytta av.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063