23948sdkhjf

Lätt att öppna!

Reumatikerförbundet gör tummen upp för alla Ecolean-förpackningar

Svenska Reumatikerförbundet (SRA) har testat och godkänner alla Ecoleans förpackningar som lättöppnade och lättanvända för alla. Ecoleans kompletta sortiment av förpackningar för kyld och aseptisk distribution, omfattande även de med sugrör och Ecoleans återförslutning SnapQuick har testats och godkänts av SRA.

Reumatikerförbundets test är en vetenskapligt utvecklad metod. Ecoleans lätta förpackningar har i och med detta godkännande och denna kvalitetsstämpel blivit certifierade som lätta att öppna och lätta att använda för personer med nedsatt handfunktion Ecoleans förpackningar är redan kända världen över för den bekvämlighet de erbjuder konsumenter i vardagliga situationer och godkännandet från SRA bekräftar nu förpackningarnas användarvänlighet.

– Svenska Reumatikerförbundet använder en väl beprövad metod där alla aspekter av hanteringen av en förpackning utvärderas. Personer med nedsatt handfunktion har testat Ecolean´s förpackningar som alla har låg vikt, baserade på en mängd olika parametrar, bland annat hur de är att öppna, hålla, hälla ur och stänga - och alla förpackningar passerade detta utmanande och prestigefyllda test, säger Jens Olofsson, Customer Marketing Manager, Ecolean.

Godkännandet från Svenska Reumatikerförbundet är en viktig milstolpe för Ecoleans långsiktiga ambition att tillhandahålla säkra och bekväma förpackningar med minimal miljöpåverkan för konsumenter världen över.

– Tanken är att produkter som är funktionella och enkla att använda för personer med nedsatt handfunktion är lämpliga för alla. Jag hoppas verkligen att fler förpackningsföretag kommer att följa Ecoleans inriktning och fokusera på att utveckla lättanvända förpackningar, säger Lotta Håkansson, VD, Svenska Reumatikerförbundet.

Svårigheter att hantera förpackningar är ett ökande problem, enligt Svenska Reumatikerförbundet. I Europa uppskattas att 20 % av befolkningen lider av någon form av nedsatt handfunktion. Dessutom blir den globala befolkningen äldre och mellan år 2015 och 2030 beräknas antalet personer i åldern 60 år och äldre fördubblas.

– Det faktum att världens befolkning blir allt äldre gör det ännu viktigare för förpackningsindustrin att utveckla förpackningslösningar som passar alla, oavsett ens fysiska variationer eller ålder, säger Jens Olofsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078