23948sdkhjf

Ny ledning i Antalis

Håkan Askenberger har utsetts till ny VD för Antalis AB. Håkan har idag rollen som Logistic Director för Antalis Nordic, Baltics & Russia. Även Jonas Palmgren får en ny roll som Commercial Director med ansvar för att driva försäljning och nya affärer.

– Nu ser vi att det är läge för nya krafter att leda nästa kliv i Antalis utveckling, kommenterar Jukka Silventola, Regional Director of Nordics, Baltics & Russia. Branschen och affären förändras snabbt och innebär nya utmaningar och möjligheter för oss. Förvärvet av Alos är en sådan möjlighet och vi kommer fortsätta att satsa inom tillväxtområdena Packaging och Visuell Communication, liksom att vidareutveckla vår affär inom papper.

För att fortsätta driva utvecklingen i branschen med ett attraktivt erbjudande till marknaden ser Antalis stora vinster med större samverkan inom Antalis-koncernen. Här har både Håkan och Jonas värdefulla kunskaper och nätverk från sina internationella roller, menar Jukka Silventola.

– Detta var ett erbjudande och en möjlighet som inte gick att tacka nej till, säger Håkan Askenberger, ny VD för Antalis AB.

– Med ett starkt team omkring mig har jag stor tillförsikt och ser mycket fram emot att ta mig an denna utmaning. Vi har en enorm styrka som en av de största leverantörerna inom våra verksamhetsområden i Europa. Dessutom har vi en strategi för tillväxt som jag tror stenhårt på. Min roll blir att säkerställa att vi drar maximal fördel av våra styrkor i produktutbud, liksom tjänste- och serviceerbjudande till nytta för våra kunder.

I samband med denna förändring lämnar Lars Löfgren som VD för Antalis i Sverige. - Lars har varit VD för Antalis under en lång period och har gjort ett mycket bra jobb i att ta Antalis till denna starka position vi har på den svenska marknaden idag, kommenterar Jukka Silventola, Regional Director of Nordics, Baltics & Russia cluster.

Håkan Askenberger och Jonas Palmgren tillträder sina nya roller med omedelbar verkan. Håkan kommer även ha kvar sin roll som Logistic Director för Antalis Nordic, Baltics & Russia.

Kort om Antalis

Antalis är ledande på den europeiska marknaden när det gäller B2B distribution av papper (nummer 1 utanför USA) och industriförpackningar, och nummer två inom visuell kommunikation i Europa. Koncernen redovisade en försäljning på 2,4 miljarder Euro 2017 och sysselsatte 5 500 personer och 140 000 kunder, företag och tryckerier i 43 länder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078