23948sdkhjf

Miljöpris till box tillverkad med ny teknik

Shanghai Luxe Pack 2018 “in green” Award till Metsä Board för presentboxen SkinCare 2.0

Metsä Board har vunnit 2018 Luxe Pack Shanghai ’”in green” Award med sin design av SkinCare 2.0 presentbox. Luxe Pack ‘in green’ Award uppmärksammar nya miljövänligt utformade produkter som demonstrerar en speciellt positivt miljö- och hållbarhetsintryck.

Skapad av Metsä Boards team för förpackningsdesign använder den nya presentboxen SkinCare 2.0 fiberbaserade material som ersätter plast. Den yttre styva boxen har tillverkats med en ny moulding, fibergjutnings, process. Var och en av de tre lådorna är tillverkad av lätt kartong och ger en unik öppnings- och förslutningskänsla kombinerad med bästa körbarhet i automatiska förpackningslinjer.

Cyril Drouet, Design and Innovation Director vid Metsä Board, kommenterar;

– Vi är mycket glada för den uppmärksamhet som designen av presentboxen SkinCare 2.0 får globalt. Den är ett bra exempel på hur vi vill inspirera förpackningsdesigners och varumärkesägare med nya innovativa designlösningar med användning av lätt kartong av färskfiber.

Metsä Board's Packaging Services team utvecklar tillsammans med kunder lättare, mer miljöanpassade och effektivare förpackningar och bidrar till att utnyttja potentialen hos lätt färskfiberkartong på ett innovativt sätt.

SkinCare 2.0 uppmärksammades också vid 29th Hong Kong Print Awards där den blev “Champion of Packaging Printing, Paper Packaging” samt vann en Merit Award för bästa kreativa tryck liksom en Merit Award för ”Best Crafted Book”.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078