23948sdkhjf

Westpak nu även med digitaltryck

Finska Westpak fortsätter att utveckla verksamheten och investerar nu i en HP Indigo 20000 digital tryckpress. Westpak kommer i och med denna investering kunna erbjuda sina kunder personifierat tryck och ännu flexiblare service med små upplagor.

– Den digitala tryckteknologin ger oss möjlighet att bygga vidare på vårt framgångsrika High Resolution Printing koncept med högkvalitativt förpackningstryck. Med den nya investeringen tar vi också ett steg in i framtidens teknologi inom förpackningstryck, säger Jonas Skuthälla, VD på Westpak.

Möjligheten att med variabelt tryck på olika typer av material, mindre spill, kortare ställtider, ser vi som några av fördelarna med den digitala tryckteknologin

Westpak startade sin verksamhet 2008 och har sedan dess vuxit stadigt tillsammans med kunder och övriga partners. Man har kontinuerligt investerat i sin verksamhet och maskinpark för produktion av flexibla förpackningar. Idag erbjuder man även förpackningar av film från förnyelsebar råvara. Den senaste investeringen HP Indigo 20000 digital tryckpress är ytterligare ett bevis på att Westpak vill ligga i framkanten av produktionsteknik.

– Förpackningsmarknaden är en mycket intressant bransch som utvecklas ständigt. Produkternas livscykel blir allt kortare, tryckmängderna blir mindre samtidigt som antalet designer ökar och behovet av ett personifierat budskap till konsumenterna ökar. Vår styrka är en motiverad personal med ett mycket kundanpassat arbetssätt i kombination med tekniskt kunnande inom tryck och förpackningsprocess. Beslutet att investera i en HP Indigo 20000 digital tryckpress kommer ytterligare förstärka vår position, säger Jonas Skuthälla.

– Vårt goda samarbete med HP och Visutech, deras goda samarbetsförmåga samt förståelse för våra behov har varit till stor hjälp när vi fattat beslut om investeringen. Och vi ser många intressanta möjligheter för våra kunder i och med denna investering,

Installationen av den nya digitala tryckpressen kommer att slutföras under maj 2018. Westpak har idag 65 anställda och omsätter 25 milj euro. Kunderna finns i Norden och Baltikum men i viss utsträckning även på andra marknader.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14