23948sdkhjf

Patent på luktförsegling

Amerikanska Tekni-Plex har beviljats patent på sin Sniff Seal-teknik, som möjliggör för doft att tränga igenom täta induktionsförseglade förpackningar. Sniff-Seal-tekniken påverkar varken förseglingen eller innehållet i förpackningen.

Tekni-Plex tillverkar inom affärsområdet Tri-Seal förslutningar och lockmaterial för försegling av en rad olika förpackningar såsom burkar och flaskor i glas, plast och metall. Sniff-Seal-tekniken innebär att konsumenterna kan lukta på innehållet utan att förpackningen öppnas. Det har en stor fördel för inte bara konsumenten utan även handeln, menar Tekni-Plex.

– Det finns många fall där konsumenter vill veta hur en produkt faktiskt luktar innan man lägger den i kundvagnen. Tyvärr finns det tillfällen när konsumenterna öppnar förseglingen och så att säga lyfter på locket för att uppleva doften innan varan väljs. Om förpackningen ställs tillbaka på hyllan öppna är den inte längre i säljbart skick. Detta orsakar betydande förluster för detaljhandeln, säger David Andrulonis, Senior Vice President och General Manager, Tri-Seal.

Han menar att ett omfattande sortiment av produkter kan dra nytta av denna teknik.

– Tänk dig att kunna uppleva lukten av färskt jordnötssmör, mango-doftande schampo eller vårfräsch deodorant i butiksgången, utan att ta bort försegling eller lock? Det är vad Sniff Seal möjliggör, säger Andrulonis.

Sniff-Seal-tekniken fungerar på såväl induktionsförseglade monomaterial som flerskiktsmaterial i upp till nio skikt, extruderade eller laminerade

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063