23948sdkhjf

Fossilfri Tetra Pak på musem

Tetra Pak har nu levererat mer än en halv miljarder förpackningar av Tetra Rex Bio-based, världens första dryckesförpackning som tillverkas helt av förnyelsebara material. Milstolpen tillkännagavs på Museum of Brands i London, där förpackningen presenteras i en ny hållbarhetsdisplay som öppnades för allmänheten i samband med invigningen i mars.

Tetra Rex Bio-based, som lanserades i oktober 2014, tillverkas enbart av Forest Stewardship Council (FSC ) certifierad och kontrollerad kartongråvara, tillsammans med plast från sockerrör, alla spårbara till sitt ursprung.

Förpackningar som tillverkas av förnybara material är avgörande för att bevara miljön för kommande generationer, menar Christina Chester, produktchef på Tetra Pak..

– Förnybara resurser kan ersättas naturligt över tiden och möjliggör ett förflyttning från fossila råvaror, minskad miljöpåverkan och förbättrad resurseffektivitet, säger hon och tillägger; Vi är glada över att se den ökande populariteten hos Tetra Rex Bio-based bland kunder. Förpackningar som helt framställs av förnyelsebara material är inte bara bra för planeten, utan också bra för varumärken som försöker skilja sig med starkare miljöbudskap. Med allt spårbart till den ursprungliga växten, är konsumenterna säkra på att förpackningen som de håller i sina händer, härrör helt från växtriket.

Chris Griffin, VD, Museum of Brands sa:

– Det är gott att höra om de betydande framsteg som Tetra Pak gör när det gäller att leverera helt förnybara förpackningar. Det erbjuder varumärken mer hållbar aförpackningar i en tid då miljö är uppmärksammad bland konsumenterna, och människor vill göra mer miljövänliga val.

Displayen för hållbar förpackning öppnade i mars på Museum of Brands och kommer att visa ett urval av initiativ som bidrar till att minska förpackningens börda för miljön.

Mer om Tetra Paks hållbara förpackningar kan ni lyssna till på Pack@lunch i Lund fredag den 13 april. För anmälan gå till:  http://www.packatlunch.se

Se mer om eventet

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111