23948sdkhjf

Finska Walki byter ägare

Fonder som förvaltas av CapMan Buyout har beslutat att avyttra Walki Groups aktieinnehav till One Equity Partners. Villkoren för affären offentliggörs inte.

Walki Group är en ledande tillverkare av tekniska laminat och förpackningsmaterial. Walki är specialiserade på tillverkning av fiberbaserade, intelligenta flerskiktslaminatprodukter för marknader som sträcker sig från energibesparande byggnadslaminat till konsumentförpackningar. CapMan köpte Walki 2007 och bolagets lönsamhet har utvecklats positivt speciellt under de senaste åren.

– Under CapMans ägande har Walki framgångsrikt genomfört sin tillväxtstrategi, både organiskt och genom förvärv. Walki har investerat i det växande byggnadslaminat segmentet i Västeuropa samtidigt som man behållit sin ledande ställning inom industriförpackningar. Walki har också expanderat avsevärt i Östeuropa. Jag vill tacka Walkis ledning och personal för deras utmärkta arbete. Jag är övertygad om att en stor internationell investerare som One Equity Partners med sin tidigare erfarenhet från förpackningsbranschen är den rätta partnern för att stödja Walkis tillväxt i framtiden”, säger Anders Björkell, Partner på CapMan Buyout.

– Vi är mycket nöjda över att få One Equity Partners som ny majoritetsägare. One Equity Partners har en framgångsrik bakgrund i att utveckla förpackningsbolag över hela världen och vi delar en gemensam vision om hur Walki skall utvecklas till ett ännu bättre företag till gagn för både våra kunder och personal. Jag vill också tacka CapMans ledning för stödet under CapMan’s ägoperiod, säger Leif Frilund, VD på Walki.

– One Equity Partners är en erfaren investerare inom förpackningsindustrin med ett antal tidigare framgångsrika investeringar. Med toppositioner inom alla tre affärsområden Construction, Consumer och Industrial är Walki redo för fortsatt tillväxt. Med den här affären använder vi vår branschkompetens och vi bildar en solid plattform för vidare förvärv i en attraktiv marknad”, säger Johann-Melchior von Peter, Senior Managing Director på One Equity Partners. Affären kräver konkurrensmyndighetens godkännande.

Walki i korthet Walki

Group är en ledande tillverkare av tekniska laminat och förpackningsmaterial. Vi är specialiserade på tillverkning av fiberbaserade, intelligenta multilaminatprodukter för marknader som sträcker sig från energibesparande isoleringslaminat och byggmembran till barriärförpackningar. Walki har fabriker i Finland, Tyskland, Nederländerna, Polen, Storbritannien, Ryssland och Kina. Företaget sysselsätter cirka 950 personer och 2017 var nettoomsättning 318 miljoner euro.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064