23948sdkhjf

Succé för Anuga Foodtec 2018

| Av Marcus Petersson | Tipsa redaktionen

Anuga Foodtec som gick av stapeln förra veckan i Köln blev en styrkedemonstration. Mässan växte både i antal besökare och utställare. För första gången översteg antal mässbesökare 50 000 besökare.

De tyska internationella mässorna fortsätter att attrahera inköpare från hela världen. Anuga Foodtec som går vart tredje år är livsmedelsteknikbranschens viktigaste mässa. I år var intresset för att ställa ut större än någonsin och utställningsytan följaktligen också större. Totalt 1 657 leverantörer (1 479) från 48 länder ställde ut. Av dessa var 60 % utländska företag.

Att antal utställare ökar är ingen garanti för att intresset av besökare gör det. Men Anuga Foodtec 2018 noterar 11 % ökning och antalet besökare steg för första gången över 50 000-strecket. Noterbart är att det internationella intresset steg ytterligare med besökare från 15 fler länder än senast mässan gick 2015. Totalt kom besökare från 152 länder.

Nästa Anuga Foodtec kommer att hållas på Kölnmesse den 23-26 mars 2021.

I nästa nummer av Packmarknaden, ute den 11 april, kan ni läsa en rapport från Anuga Foodtec 2018.

Håll dig uppdaterad med Packnet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ätbar bioplast från äpple- och apelsinrester

Pack@lunch på RISE

Yaskawa Nordic gör första affären på en helt ny robotcell

Stora Enso investerar i produktion för fibertråg

Lexit Group inrättar ny avdelning

Nytt etikettmaterial för säkerhetsförsegling

Nyhetsbrev

Strategiskt samarbete för storskalig återvinning av polypropen

Arkiv

TEKNIK
Samarbete sänker kostnaden för smarta etiketter

Kostnaden för RFID-etiketter och NFC-etiketter för konsumentförpackningar kan komma att drastiskt minska.

Wellplast AB i Europeiskt samarbete

Farligt avfall ska rapporteras digitalt

Kollaborativt gripdon vann designpris

Rekordår för miljösmart säcksystem

Vinnarna dragna i Packmarknadens läsarundersökning

TEKNIK
Ny teknik från KTH förlänger hållbarheten på mat i förpackning

Forskare vid KTH har utvecklat en förslutningsteknik för förpackningar som de menar kan förlänga hållbarheten på mat i förpackningar och en rad andra förpackade produkter.

Empack i Malmö får nytt format

Stort intresse för årets Pack Point Nordic

Berry Global lägger bud på RPC

Design
Framtidens förpackning 2030

DS Smith säljer plastdivisionen

Fler än åtta av tio vill kunna sortera på stan

Nya partner till Pack Point Nordic

Design
Förpackad utbildning ska väcka intresse

Svanen landar i förpackningsbranschen

Enkla robotar från igus utbildar indier

Ny VD på växande PrimeBlade

Intelligent handske

Arla introducerar ny datummärkning

Årets plastteknik-mässa fokuserar på biomaterial

Förpackningsdesigners utmaning i e-handel

LEDAREN
I ny kostym

Pant på festivalen

"Den ekvationen håller inte"

Transparent kritafylld plast

Det självklara valet

Framgång för Gasporox

Design
Raketosten åter i omloppsbana

Se alla Företagens egna nyheter

FANUC’s 450 tons helelektriska formspruta kommer till Europa

RPC Superfos mottar CSR-certifikat från Randers kommun

FCM utan kompromiss

Wellplast AB ingår Europeiskt samarbete

Utmaning i en behållare

Säkrare hantering med starkare handtag

Kundmagasinet INSIDE #5 ute nu!

Emballage med alla hjärtans dag-budskap

FANUC´s partner ACG kinna Automatic ställer ut på hemtextilmässa i Tyskland- med goda resultat

Sträckfilmsmaskin gav Fresenius Kabi tidsvinst och bättre arbetsmiljö

Säg hej till vår nya Cobot Cr-15iA på Industrimässorna

Kollaborativa robotar – här för att stanna

PaperNewsPaper always comes first!

Fönster i ny plastbägare skapar blickfång

Vi har vunnit en Worldstar!

Vi har öppet 24/7!

Packlinjer för små och mellanstora volymer

Ny video om förpackningar för mejeriprodukter

Flyttlåda - ny konstruktion

Trioplast - WE ARE #4

Trygg lastsäkring räddar liv

Tryck till och besparingen är klar!

DS Smiths spillmaterial blir konst

Trioplast Nyborg får diplom för sitt miljöarbete

Nedräkningen till FoodTech 2018 har börjat

Sänd till en kollega

0.179