23948sdkhjf

Hallå där Lena Lundberg!

Den 18 april slås dörrarna upp till Pack Point Nordic, årets viktigaste konferens om förpackningar och i synnerhet livsmedelsförpackningar.

– Intresset från besökarsidan är större än någonsin. Prognosen säger att vi kommer att bli fler besökare än förra året, det vill säga en bra bit över 200. På partnersidan har vi redan slagit rekord och där är bara någon enstaka plats kvar. Totalt har vi idag 25 partnerföretag, säger Christel Frost, Affärsområdeschef, på Nordiske Medier.

Inför konferensen tar vi samtliga våra talare på pulsen och har denna gång kommit till Lena Lundberg som är IKEM:s talesperson i frågor som rör plaster. Hon deltar i den brännheta programpunkten: "Hur ser framtiden ut för plastförpackningar?"

Vad kommer din presentation att handla om?

Jag ska berätta vad plastbranschen gör för att vi ska få en cirkulär ekonomi för plast. Hur vi förebygger läckage av plast i miljön, säkerställer höga återanvändnings- och återvinningsnivåer samt ökar resurseffektivitet och innovation.

Hur ser du på dagens förpackningar?

De fyller en mycket viktig funktion samtidigt som uppfattningen verkar vara att förpackningar är onödiga. Det ställs många olika krav på förpackningarna och det sker en intressant utveckling av smartare förpackningar. .


Vilka förändringar/förbättringar skulle du helst vilja se?

Att förpackningarna bidrar mer till en cirkulär ekonomi. Blir mer återvinningsbara och innehåller mer återvunnet material. Samtidigt är resurseffektivitet i ett livscykelperspektiv viktigast.



Kan du beskriva dina förväntningar på konferensen?

Få inspiration och utbyte av erfarenheter.



Artikeln är en del av vårt tema om PACK POINT NORDIC 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.347