23948sdkhjf

Framtiden för plastförpackningar i fokus

Svenska Trioplast, ett av Europas ledande företag inom plastförpackningar av polyeten, deltar genom sin VD och Koncernchef Andreas Malmberg på "PACK POINT NORDIC – Livsmedelsförpackningar i Fokus" den 18 april på Cirkus i Stockholm.

Andreas Malmberg ska tala under temat "Hur ser framtiden ut för plastförpackningar?" och delta i den efterföljande paneldebatten med de övriga fyra talarna som är: Ulrica Edlund, Professor vid KTH, Åsa Domeij, Hållbarhetschef för Axfood, Lena Lundberg, Head Public Affairs Plastics, IKEM och Axel Boëthius, Sales Manager, FTI.

Hallå Där Andreas Malmberg, ja hur hur ser framtiden för plastförpackningar ut?

– Framtiden ser Återvunnen ut!

Vad kommer din presentation att handla om?

– I plastdebatten idag ligger stort fokus på insamling och sortering av plastavfall, ett område där det krävs både ökade strukturinvesteringar (som till exempel sorteringsanläggningen för plast i Motala) i kombination med effektiva lösningar för ökad hushållsnära sortering och insamling. Jag kommer angripa diskussionen från andra hållet - nämligen behovet att varumärkesägare flyttar gränserna ytterligare för var återvunnet material kan användas. Annars kommer vi att om några år sitta med kvalitativ återvunnen plastråvara som vi inte har någon avsättning för.

Hur ser du på dagens förpackningar?

– Förpackningsmarknaden går igenom en mycket spännande tid, speciellt i skenet av EUs nya strategi kring cirkulär ekonomi, och plastens roll i denna. Många viktiga beslut kommer närmaste året tas på alla nivåer i marknaden, och jag tror återvunnet kommer vara en nyckelfaktor.

Vilka förändringar/förbättringar skulle du helst vilja se?

– Återvinning som allmän utgångsbas i alla plastdiskussioner.

Kan du beskriva dina förväntningar på konferensen?

– Friska diskussioner och ett växande nätverk av återvinnande miljöhjältar!

Källa: http://packpointnordic.se

Artikeln är en del av vårt tema om PACK POINT NORDIC 2018.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.267