23948sdkhjf

JakeBox säljer CD-verksamheten

Svenska designbolaget JakeBox, kända för sitt prisbelönta och framgångsrika förpackningskoncept för CD och DVD, har under vintern 2018 genomfört en försäljning av hela CD/DVD-verksamheten till BOD Group (Baltic Optical Disc).

Förpackningen "JakeBox" lanserades 2004 av bolaget med samma namn och har genom åren överösts med designpriser och använts av bland andra Rolling Stones, Simple Minds, Porsche, Lamborghini, Sony Playstation, Philips och Sveriges Regering. 

Nu har BOD Group (Baltic Optical Disc) förvärvat rättigheterna till hela CD/DVD-konceptet. All produktion och försäljning, främst i Europa, kommer framöver skötas ifrån BODs huvudkontor i Vilnius.

– Man kan undra hur någon idag kan investera i den – åtminstone i Sverige – så gott som utdöda skivbranschen. Men utanför Sverige, främst i Tyskland, är CD och DVD fortfarande ett medium att räkna med, förklarar innovatören bakom konceptet, Jakob Skarin, som också är VD på JakeBox.

– Per Gessle berättade nyligen att Roxettes senaste album sålde i en halv miljon ex worldwide, varav 300 000, dvs hela 60%, bara i Tyskland. Vi får fortfarande förfrågningar från Tyskland varje vecka.

Och Produktchefen på BOD, Kristina Kepsnyte-Bugaitiene känner sig trygg:

– Skivindustrins nedgång är inte så katastrofal som alla tror. Det görs fortfarande några miljarder CD och DVD. Men i och med att det trots allt går ned, så är behovet att utmärka sig och sin utgåva desto större, vilket gör en unik förpackning som JakeBox mycket uppskattad och efterfrågad. Och en bra tillgång för oss som skivleverantör.

Så om JakeBox AB, som skapade JakeBox, slutar sälja CD/DVD JakeBoxar, vad ska ni då göra?

– JakeBox AB har i flera år fokuserat på andra marknadssegment, främst presentkortsbranschen, säger Jakob Skarin. Nu kan vi ännu mer helhjärtat ägna oss åt det, och även utforska andra segment där det efterfrågas mer speciella förpackningar, till exempel choklad, kosmetika och smycken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.208