23948sdkhjf

Schur Flexibles inleder förhandlingar om nytt förvärv

Schur Flexibles Group inleder exklusiva förhandlingar med fransk producent av flexibla förpackningar, UNI Packaging. Förvärvet avser att stärka Schur Flexibles ställning inom mejeri- och färskvarusektorn i Frankrike och Storbritannien. UNI Packaging är en viktig aktör inom innovativ digital tryckteknik och affären tros vara klar inom de närmaste veckorna.

Schur Flexibles Group (SF), en av Europas ledande förpackningsleverantörer i Europa, har kommit överens med det franska familjeägda företaget UNI Packaging och har ingått exklusiva förhandlingar om ett eventuellt förvärv av bolaget. Det planerade förvärvet skulle ytterligare stärka Schur Flexibles ledande marknadsposition i Europa.

UNI Packaging med huvudkontor i Averdoingt i Frankrike har sju produktionsanläggningar och fem logistikcentrum, huvudsakligen baserade i Frankrike, Storbritannien och Österrike samt europeiska försäljningskontor.

Michael Schernthaner, VD för Schur Flexibles Group, säger:

- UNI Packaging skulle komplettera och förbättra vår affärsportfölj perfekt. Det är en etablerad spelare som fortsätter att bryta ny mark. Med våra kombinerade företag baserade på ett balanserat geografiskt fotavtryck, ledande teknik och högkvalitativa produkter skulle vi forma förpackningsindustrins framtid.

Franck Caresmel, en styrelseledamot i UNI Packaging, tillade:

- Den flexibla förpackningsmarknaden kännetecknas av snabb teknisk utveckling och ökande kundförväntningar. Som en del av Schur Flexibles-koncernen skulle vi vara ännu bättre beredda att möta dessa utmaningar, med förmågan att utnyttja våra samlade erfarenheter och våra olika kompetensområden med fördel.

UNI Packaging investerar årligen över 2 miljoner euro till forskning och utveckling, samt innovation och utveckling av befintliga produkter och processer. Detta starka fokus på innovation har gjort företaget till en teknologisk ledare med förmågan att tillgodose kundernas behov och förutse marknadsutvecklingen, menar Schur Flexibles.

– UNI Packaging är en stor aktör inom digital tryckning för flexibel förpackning i Europa, vilket är den ideala tekniken för ultra korta körningar utan några kostnader. Schur Flexibles planerar att dra nytta av UNI Packings bevisade know-how inom detta område och syftar till att få tillgång till digital tryckteknik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078