23948sdkhjf

Flint Group erhåller EGP-partnercertifikat

Flint Group har tilldelats partnercertifikat för EGP (Expanded Gamut Printing) av Marvaco. Certifikatet är ett intyg på företagets kompetens att tillhandahålla verktygen för framgångsrik implementering av den moderna produktionsmetoden för flexotryck i full HD.

Flint Group är enligt certifikatet ett företag med testad och beprövad förmåga att leverera moderna processfärger och fotopolymerplåtar för implementering av stabil EGP-process. Det första Full HD EGP-projektet mellan Flint Group och Marvaco inleddes 2015 och resulterade i ett högkvalitativt jobb "Petfood", tryckt i samarbete med Soma på 100 lpcm (254 lpi) på OPP i Drupa 2016. Sedan dess har Flint Group och Marvaco implementerat Full HD EGP även för vattenbaserade färger på papper och både UV- och lösningsmedelsbaserade färger på självhäftande etiketter.

Certifikatet delas ut för stabiliteten och utmärkt processäkerhet hos färg och råplåtar baserat på erfarenheten från en mängd tryckjobb i ett flertal tryckerier under de senaste tre åren. Jobben har tryckts i hög upplösning, upp till 70 lpcm (178 lpi) i daglig produktion. Dessutom bekräftar Flint Groups framgångar i olika flexo-trycktävlingar med Marvaco's EGP-repro-plåt-lösning att EGP-tryckresultaten med Flint Group-tekniken har varit enastående.

Tekniken för utvidgat färgområde är i dagligt bruk bland de mest avancerade förpackningstryckarna. För att främja och underlätta genomförandet och acceptansens av processen har Marvaco och dess amerikanska partnerföretag, CSW, tilldelat flexotryckare och företag som tillverkar flexografiska tryckmaterial partnerskapscertifikat.

– Tryckerierna behöver skickliga och kompetenta partners för att implementera EGP-tekniken. Flint Groups sätt att leverera användarvänliga flexofärger och högkvalitativa flexo-råplåtar har testats i de mest krävande applikationerna med olika material, säger Kai Lankinen, ordförande i Marvaco. Han tillägger att stabiliteten och repeterbarheten av Full HD EGP uppfyller såväl varumärkesägares höga förväntningar på kvaliteten, som tryckarnas strängaste produktivitetsbehov.

– Vi känner oss verkligen hedrade för erkännandet av den stabila tillförlitligheten hos våra produkter med EGP-partnerskapscertifieringen. På Flint Group arbetar vi dagligen med alla kundkritiska frågor för att tillfredsställa våra kunders behov av att ständigt förbättra kostnadsbild och kvalitet enligt våra viktigaste principer för bättre, snabbare och enklare att använda. Sedan starten av det första Full HD-EGP-projektet 2015 har vi arbetat nära med vår pålitliga partner Marvaco för att leverera konsekvent hög kvalitet och pålitliga plåtar och färger som uppfyller de strikta kraven för att genomföra EGP-processen hos tryckerier. Vi är nöjda med de framsteg som våra två företag har gjort under de senaste åren och ser fram emot ytterligare projekt på området,säger Friedrich von Rechteren, VP Sales EMEA och Global Marketing, Flint Group.

EGP-repro-plåt-tekniken gör det möjligt att trycka utan att behöva använda spotfärger. De förutsägbara och exakta varumärkesfärgerna implementeras med digitalt styrd färgblandning, där CMYK-färgerna adderas med exempelvis ytterligare OGV (Orange, Green, Violet) processfärger. Tryckerierna har rapporterat en anmärkningsvärd ökning av effektivitet och kvalitet sedan de börjat använda Marvacos Full HD EGP. Dessutom har förbrukningen av bläck och lösningsmedel minskat dramatiskt, vilket gör processen ännu grönare än traditionell flexotryck.

De varumärkesfärger som tidigare har begränsats av CMYK-färgerna kan nu tryckas på ett nästan obegränsat, mer exakt sätt, serie efter serie, eftersom EGP-tekniken multiplicerar antalet tillgängliga färgtoner jämfört med Pantone + -serien. De andra fördelarna med denna teknik är samlade tryck av olika produkter samtidigt och mer kostnadseffektiv produktion av mindre serier.

– Allt fler internationella varumärkesägare och tryckerier går över till EGP, och intresset växer snabbt, säger Kai Lankinen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063