23948sdkhjf

Smart automatisering – en förutsättning för överlevnad

Konkurrensen är stentuff! Det gäller alla branscher. Kunderna kräver mer och det blir allt svårare att få tillräcklig lönsamhet i affärerna. Riktigt stor är utmaningen för den som tillverkar och säljer standardprodukter.

För att tjäna pengar i denna miljö, är effektivitet i alla led en nödvändighet. Och effektivitet kräver i sin tur större inslag av industriell IT och automation.

På PACK@lunch, Urban Deli i fredags förra veckan, gav Bernt Henriksen, Automation Region goda råd om hur man upphandlar automation. Beställarkompetens är nyckeln till att det blir rätt. Lars Cardemar från KUKA Robotics samt Axel Hagen och Tommy Johansson, ITO PALL-PACK bjöd på senaste nytt inom automationsområdet och presenterade aktuella case från industrin. Deltagarna fick också möta en robot i aktion.

Panelen var enig om att Svensk industri har hamnat på efterkälken vad gäller investeringar i automation, i förhållande till t ex Tyskland och Danmark. I Sverige satsas det på testbäddar, i Danmark direkt i industrin. Det har gett Danmark ett försprång. Även det lilla e-handelsföretaget, med några miljoner i omsättning, har mycket att vinna på automatisering. Respekt för kostnaden och brist på kunskap om möjligheten att utvecklas stegvis håller tillbaka investeringsviljan.

Digitaliseringen håller på att förändra allt. Det som gjort oss framgångsrika tills idag, är INTE det som kommer att göra oss framgångsrika imorgon! Ska du vara med imorgon, måste du investera idag.

Packmarknaden stod för arrangemanget och ITO PALL-PACK bjöd på lunchen. Nästa PACK@lunch äger rum på Studio Meetingpoint i Malmö den 23 mars. Då ska vi få tips om hur man gör bättre affärer i global konkurrens.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078