23948sdkhjf

Arla lanserar smaksatt mjölk på burk

MLK är namnet på den senaste innovationen från Arla på den danska marknaden. Bakom akronymen står en mjölkdryck, bestående av ekologisk minimjölk, ekologiskt rörsocker och naturliga aromer från hallon och jordgubbar. Utomlands är smaksatt mjölk en vanlig syn på hyllorna, och Arlas ambition är att väcka intresset hos danskar som annars inte tycker om mjölk.

Arlas innovationsavdelning arbetar kontinuerligt med att utveckla nya spännande produkter som passar in i danskarnas vardag. Kooperativet har nu lanserat det nya MLK-sortimentet, som är en mjölkdryck, som består av 99% ekologisk minimjölk, varav 0,1 procent naturliga arom från karamell, hallon och jordgubbar - och 1 procent ekologiskt rörsocker.

Produkten ligger nära Arlas kärnprodukt, men är ny i sin kategori. Och det har varit tanken från början:

– Vår klara ambition är att gå före i mjölkkategorin genom att förnya oss baserat på konsumenternas behov och önskemål. Därför är innovation ett nyckelord på Arla, och vi jobbar ständigt med hur man skapar nya produkter med mjölk som den naturliga utgångspunkten, säger Jakob B. Knudsen, som är Landedirektør för Arla Danmark.

– MLK innehåller alla mjölkens goda egenskaper som kalcium och protein, men med mindre socker och färre kalorier jämfört med andra alternativ. MLK är avsedd för de nyfikna konsumenterna som vill prova något nytt och de som kanske inte gillar smaken av mjölk. Vi har också tappat MLK på burk för att göra det lätt för konsumenterna att dricka den on the go, på väg från ett ställe till ett annat, vilket gör det lättare att göra hälsosammare val när det ska gå lite fort, säger Jakob B. Knudsen.

För varje konserverad MLK Arla säljer går 10 öre till Arla Fonden MADlejr för 6: e och 7: e klassare.

– Vi vill inspirera barn och ungdomar till goda och hälsosamma matvanor. Det är därför naturligt att ge en del av försäljningen från MLK till Arla Fonden MADlejr så att vi kan lära sig ännu fler barn och ungdomar om smak och ingredienser, och hur de är utrustade för att göra en balanserad val, avslutar Jakob B. Knudsen.

Det föreslagna försäljningspriset för MLK är 7 DKR per burk.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094