23948sdkhjf

Nytt skärsystem för konturförpackningar

På Anuga FoodTec 2018 presenterar Multivac ett nytt skärsystem i en kompakt R 145 djupdragare som ger ett alternativ för effektivt termoformade förpackningar.

Tack vare innovativ formad konturskärning är det nu ekonomiskt förmånligt att producera formade konturförpackningar i små produktionsserier i djupdragare. Multivac nya BAS 20 konturskäraren kännetecknas av sin mycket kompakta konstruktion, och den är därför lämplig för användning på alla djupdragare, även R1xx-serien.

Tack vare kort uppstartstid erbjuder den hög flexibilitet vad gäller packdesign, produktionsformat och förpackningsmaterial. BAS 20 skär utan trimavfall, och detta bidrar till enormt till minskad förbrukning av förpackningsmaterial och sänkta förpackningskostnader.

– På mässan visar vi Multivac BAS 20 i en kompakt R 145 djupdragare, vilket ger ett brett utbud av utrustningsalternativ för högre effektivitet i förpackningsprocessen och bättre förpackningskvalitet.

Maskinen kan förses med ytterligare en förvärmningsstation, vilket gör att utmatningseffektiviteten fördubblas. Den kan även utrustas med olika formningssystem, vilket bidrar till högre produktionscykeltakt. Upp till 15 procent tunnare filmer kan köras utan att kompromissa med packkvaliteten på grund av den explosiva formningsprocessen med snabbtrycksökning som ger snabbare och jämnare filmdistribution, berättar Stefan Karlsson, Försäljningschef.

– Andra fördelar, som till exempel bättre barriäregenskaper mot yttre påverkan på förpackningen, kan uppnås genom att använda ett formningssystem med plug-assist. Utöver detta har R 145 ett innovativt lådsystem för formnings- och svetsbackar. Eftersom också den nedre delen kan dras ut från maskinens sida, blir åtkomsten enkel och ergonomisk. En formatändring kan alltså utföras mer tillförlitligt och framför allt betydligt snabbare än med manuell hantering av formarna. Lådsystemet ger en tidsbesparing på mer än 60 procent per formatförändring, avslutar han.

Multivac på Anuga FoodTec 2018, monter A020 I Hall 9.1

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093