23948sdkhjf

Duni köper förpackningsbolag

Köper brittiska Biopac, en leverantör av engångsförpackningar.

Igår 8 februari köpte Duni upp 75 procent av aktierna i brittiska Kindtoo Ltd. Företaget har handelsnamnet Biopac och är en leverantör av engångsförpackningar i hållbara material för mat och dryck i Storbritannien.

Biopac har i dagsläget tolv medarbetare. Företaget har en omsättning om 55 miljoner kronor per år. Genom förvärvet kommer det att bli en del av Dunis affärsområde Meal Service.

– Vi välkomnar Biopac till Duni-familjen. En avgörande faktor för det här förvärvet är den tydliga förskjutningen av efterfrågan mot hållbara produkter i restaurang- och take away-segmenten. Vi ser fram mot att arbeta med Biopac-teamet, säger Johan Sundelin, vd för Duni.

– Tack vare kapaciteten att skräddarsy mat- och dryckesförpackningar i enlighet med kundernas varumärken, och ett tydligt fokus på hållbara produkter, har Biopac vunnit en avsevärd marknadsandel i hela Storbritannien. De extra resurser vi får genom att ta det här steget med Duni kommer att hjälpa oss att fortsätta växa under kommande år, säger Mark Brigden, teknisk chef på Biopac.

I sin årsrapport redovisar Duni en nettoomsättning på 1,254 miljarder kronor från det fjärde kvartalet 2017. Det är en ökning jämfört med 1,234 miljarder under motsvarande period år 2016. Resultatet efter skatt uppgick till 121 miljoner kronor (113).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078