23948sdkhjf

Stark rapport från Stora Enso

Stora Enso rapporterar ett starkt resultat för 2017. Omsättningen liksom vinsten ökar. För första gången stiger omsättningen till över 10 miljarder euro. Det operativa rörelseresultatet ökade med drygt 13 % till strax över 1 miljard euro.

Stora Ensos VD och koncernchef Karl-Henrik Sundström kan se tillbaka på ett framgångsrikt 2017 och slår fast att transformationen till ett företag i bioekonomin går enligt plan.

– Vi har nått en ny nivå som ett företag för förnybara material. Transformationen har varit framgångsrik med en omsättning på över tio miljarder euro och ett operativt rörelseresultat för året på en miljard euro. Samtidigt har vi stärkt vår position i bioekonomin för framtiden, säger Karl-Henrik Sundström.

– Inkörningen av Beihai-bruket går snabbare än planerat och konsumentkartongmaskinen har redan nått full kapacitetsnivå och break-even för operativt EBITDA enligt plan. Även Varkaus-kraftlinerbruk har nått full kapacitetsnivå och överträffat sitt lönsamhetsmål.

– I bioekonomin är det helt avgörande att kunna säkerställa råvaruförsörjningen på lång sikt. Stora Enso har därför undertecknat en avsiktsförklaring för att genomföra en omstrukturering i Bergvik Skog.

– Jag vill lyfta fram två viktiga händelser som Stora Enso annonserade under årets första kvartal. Vi har undertecknat ett globalt ramavtal med tre globala fackförbund för att upprätthålla fundamentala arbetstagarrättigheter. Detta är en del av vårt kontinuerliga arbete för att erbjuda en säker och givande arbetsplats för våra anställda och våra underleverantörer och vara en attraktiv arbetsgivare.

– Jag är också mycket stolt över att vi är det första skogsbolaget som sätter upp vetenskapligt förankrade klimatmål för att fortsätta minska utsläppen av koldioxid och andra växthusgaser. Klimatmålen överensstämmer med Parisavtalets mål på 2°C för global uppvärmning och är ett naturligt steg för oss som ett företag inom förnybara material, avslutar Karl-Henrik Sundström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.428