23948sdkhjf

Världspremiär för ny avancerad hybridpress

Durst och OMET presenterar XJET - nästa generations hybridteknik på Durst Digitala Dagar som pågår denna veckan.

Durst är en tillverkare av avancerad digital produktionsteknik och OMET en tillverkare av tryck- och konverteringsmaskiner. Tillsammans lanserar de nu den nya hybridpressen OMET XJet, en integrerad hybridlösning med inkjetteknik från Durst. Pressen har utvecklats för produktion av ett brett sortiment av högkvalitativa etiketter och kartongförpackningar med enligt företagen garanterad flexibilitet och kostnadsbesparingar som följd.

OMET XJet blir kronan bland juvelerna i partnerskapet mellan Durst och OMET när den presenteras officiellt för mer än 100 kunder från hela världen på Dursts Digitala Dagar vid företagets huvudkontor i Brixen i norra Italien. På tredagars eventet ska företagen visa det bästa de har för digitalproducerade

etiketter och förpackningar.

I den nya hybridplattformen OMET XJET integreras Dursts Tau 330 digitala bläckstrålesystem med OMET X6 flexostationer och konverteringsenheter. De erbjuder obegränsad flexibilitet och ett brett utbud av slutapplikationer med en konstant jämn kostnadsminskning tack vare in-line multi-process konfigurering.

– Durst inkjet-teknik tillsammans med OMET X6s enheter för efterbehandling och konvertering som kallfolie, varmfolie, laminering, lackning, stansning och slitting säkerställer pålitlighet och utmärkta resultat vid varje körning, med fördelen av att få slutprodukten i en enda genomgång, säger Helmuth Munter, Segment Manager Etiketter & Förpackningar.

OMET XJet drivs av Durst Tau RSC, den högpresterande UV-bläckstråleskrivaren med 330 mm (13 tum) utskriftsbredd med en maximal utskriftshastighet på 78 linjära meter per minut vid 1200 x 1200 dpi upplösning . Tack vare sina åtta färgstationer (CMYK + W + OVG) med nya högpigmenterade bläck, ger den enastående utskriftskvalitet med 98% täckning av pantonefärgerna.

– Hybridlösningen breddar möjligheterna för etikettskrivare tack vare sin flexibla konfigurering. Den kan ses som tre pressar i en, eftersom den kan användas som hybridlösning, flexo fristående eller digitalt fristående beroende på längden på körningen eller nivån på anpassning som krävs. Detta koncept kan hjälpa till att optimera produktionstiden och kostnaderna, få snabbare avkastning och öppna nya marknadsmöjligheter, menar Helmuth Munter.

Marco Calcagni, Försäljnings- och marknadschef för OMET, säger:

– Vi lyckades skapa en komplett Made-in-Italy digital utskriftslösning som möter marknadstrenderna för personalisering, leveranser i rätt tid och variationer i slutprodukter, och samtidigt också behåller alla möjligheter av en konventionell press. Jag tror att Durst är rätt partner för ett sådant utmanande projekt eftersom de har djup kunskap och den bästa digitala bläckstråletekniken erkänd av den internationella marknaden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062