23948sdkhjf

Sun Chemical höjer priserna på offsetfärger

Sun Chemical kommer att öka priserna på alla offsetfärger och lacker för sina kunder i alla regioner, med verkan från och med den 1 mars 2018.

Procentuell ökning kommer att ligga i den övre halvan av entalssiffror och variera beroende på produktkomposition och produktlinje. Sun Chemical kommer också att kommunicera specifika ökningar direkt med sina kunder.

Bakgrunden är enligt Sun Chemical att kostnaderna på årsbasis har ökat sedan slutet av 2016 och förväntas öka ytterligare under återstoden av 2018. Dessa beror främst på produktions- och miljörestriktioner på nyckelmaterial, särskilt i Kina där det förekommit ett aldrig tidigare skådat antal force majeure incidenter och eskaleringar i priserna på olja, lösningsmedel, destillat och pigment.

– De höga råvarukostnaderna är oöverträffade och gör att vi behöver hålla våra färgpriser under lupp, säger Felipe Mellado, Chief Marketing Officer, Sun Chemical.

– Vi arbetar proaktivt med våra leverantörspartners för att hantera och minimera kostnader, men på grund av den ekonomiska verkligheten har kostnadspressen varit konstant och betydande prisökningar har överförts till färgindustrin. För att säkerställa att vi upprätthåller höga nivåer av produktkvalitet och service har det blivit nödvändigt att öka kundpriserna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109