23948sdkhjf

Bygger kraftfull ÅV-anläggning för EPS

Med anledning av EU-kommissionens nyligen presenterade plaststrategi håller en ny anläggning för återvinning av EPS just nu på att byggas i Nederländerna.

Anläggningen kommer att ha en kapacitet att hantera upp till 3000 ton EPS-avfall årligen. Vid anläggning ska det även finnas kompetens och prestanda för att kunna hantera EPS-avfall som innehåller HBCD, vilket varit problematiskt att hantera tidigare.

Syftet med anläggningen är att säkra att olika typer av EPS kan återvinnas för återanvändning i nya högkvalitativa PS-produkter.

För närvarande arbetar byggnadsarbetare med att färdigställa den nya anläggningen, vilken förväntas vara klar under året.

Vid anläggningen kommer inte bara isoleringsmaterial från byggindustrin att hanteras, utan även olika typer av förpackningar. I synnerhet emballage vilka importeras från öst, har visat sig inte sällan innehålla HBCDD. Men tack vare den nya anläggningen kommer även den här typen EPS kunna återvinnas till nya råvaror, och bidra till att skapa nya, bra kvalitetsprodukter.

Källa: plastforum.dk

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093