23948sdkhjf

Findus och Foodhills överens om anläggningen i Bjuv

Bolaget som vill skapa ett "matens Silicon Valley" har tidigare räknat med att kunna bilda ett center som kan ge lika många jobb som när Findus fortfarande var aktiva i anläggningen.
I mars förra året anmälde det då nybildade bolaget Foodhills sitt intresse för Findus nedlagda anläggning i Bjuv. Månaden efter lade bolaget ett bud på industrilokalerna samt angränsande mark, samtidigt som man tecknade en avsiktsförklaring tillsammans med Bjuvs kommun om en plan för att göra om anläggningen till ett centrum för cirkulär livsmedelsproduktion.

Nu meddelar Findus och Foodhills att man har kommit överens om en uppgörelse. Den kommer dock först att presenteras i sin helhet under tisdagen, då parterna håller en gemensam presskonferens där bland annat landsbygdsminister Sven-Erik Bucht kommer att närvara.

Foodhills har tidigare kallat sin planerade satsning för matens Silicon Valley, en motsvarighet till teknikmeckat i Kalifornien.

Man vill bjuda in ett 30-tal aktörer som ska kunna använda infrastrukturen på området, vilket inkluderar återvunnen uppvärmning och bioreningsverk. Att involvera så många aktörer kommer också betyda att man kan använda sig av den livsmedelskompetens som finns i området sedan innan.

– Vi räknar med att det nya centret kan skapa minst lika många nya jobb som Findus sysselsatte vid nedläggningen, sade Bengt Persson, ordförande i Foodhills, i april förra året.

Det skulle innebära drygt 600 jobb vid anläggningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125