23948sdkhjf

OptiGroup fortsätter expandera inom förpackningar

OptiGroup fortsätter att förvärva förpackningsföretag inom affärssegmentet Industrial & Safety Solutions. Denna gång i Rumänien och Finland. Totalt kommer de förvärvade verksamheterna att bidra med cirka 50 miljoner euro i försäljning till denna snabbt växande del av koncernen.

Rumänska Proxima Tapes och Proxima Comserv är aktiva inom service och försäljning av industriella förpackningar, huvudsakligen i den nordvästra regionen i Rumänien. Förvärvet av de två företagen kommer att komplettera OptiGroups befintliga förpackningsverksamhet i Rumänien, vilken har visat en stark organisk tillväxt de senaste åren, skriver OptiGroup i ett pressmeddelande.

De finska företagen Mercamer och Telpak är fullservicedistributörer med ett brett utbud av industriella förpackningsprodukter, tjänster och utrustningar. Förvärven i Finland är föremål för godkännande av det finska konkurrensverket och förväntas kunna genomföras i februari. Genom affären kommer OptiGroup för första gången in på den finska förpackningsmarknaden som kommer att komplettera övrig befintlig förpackningsverksamhet i Norden.

Christoph Sander, ordförande och VD för OptiGroup kommenterar förvärven:

– Detta är ett viktigt steg i OptiGroups utveckling och tydliggör vår ambition att växa inom affärssegmentet Industrial & Safety Solutions, både organiskt och genom förvärv. Genom att addera dessa verksamheter till vår befintliga affär inom Industrial & Safety Solutions i Norden och övriga länder, kommer vi att se en betydande expansion inom detta växande och attraktiva affärssegment.

I juni förra året förvärvade OptiGroup Pac-Production Sweden AB, en ledande skandinavisk distributör av cateringprodukter och förbrukningsvaror till hotell-, catering- och Facility Management-segmenten. Pac-Production hade vid förvärvet en omsättning på ca 60 miljoner euro.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125