23948sdkhjf

Dubbla chanser att vinna för unga designers

För att globalt lyfta fram unga talanger inom förpackningsdesign att utveckla hållbara förpackningar av förnybara material har ett unikt samarbete inletts mellan Metsä Board och Pro Carton.

Det innebär att designstudenter från hela världen kan tävla med sina bidrag i såväl Metsä Boards Better with Less - Design Challenge som Pro Cartons Young Designers Award. Alla studentbidrag får därför två chanser att tävla och vinna med en bra idé.

Metsä Board lanserade i november Better with Less – Design Challenge. Den internationella tävlingen i förpackningsdesign syftar till att hitta nya, mer miljöanpassande och funktionella förpackningslösningar för några av världens mest använda och snabbast växande typer av konsumentförpackningar inom snabbmat, e-handel, hälsa, kosmetik och torra livsmedel.

Pro Carton är European Association of Carton and Cartonboard Manufacturers uppmanar med Young Designers Award till innovativ design av förpackningar för att minska eller helt ersätta plast som förpackningsmaterial. Därför kompletterar de två tävlingarna varandra perfekt och bidrar till ett globalt behov av att lyfta fram unga talanger inom förpackningsdesign att utveckla hållbara förpackningar av förnybara material.

Sedan lanseringen i november har Better with Less – Design Challenge fått mycket positiv global uppmärksamhet och ett antal spännande bidrag har redan kommit in. Den internationella tävlingsjuryn består av välkända varumärkes- och förpackningsexperter såsom Lars G. Wallentin, Terri Goldstein, Marianne Rosner Klimchuk, Peter Désilets, John B. Mahaffie och Cyril Drouet.

Tävlingsjuryns ordförande Cyril Drouet, Design & Innovation Director, Metsä Board, säger:

– Vi är mycket glada över samarbetet med Pro Carton eftersom deltagare nu får två chanser att tävla och vinna med sina designförslag. För att få kraftfullt genomslag på världsbasis måste vi gå samman för aktiviteter längs förpackningens hela värdekedja. Eftersom användningen av förpackningar ökar är det nödvändigt att tänka hela livscykeln från början till slut och inspirera till diskussion och innovation av mer hållbara och experimentella förpackningar. The Better with Less – Design Challenge är ett sådant forum och det stora gensvar vi hittills fått visar att många nya idéer är på gång.

Anmälan till Better with Less – Design Challenge är öppen för designers och design studenter till och med 31 mars 2018 på: www.betterwithless.org. Det stora priset är på 10 000 euro och för studenter finns ytterligare ett pris i form av möjlighet till praktik hos Metsä Boards designteam för förpackningar i Shanghai. Finalisterna liksom vinnarna av Better with Less – Design Challenge kommer att tillkännages under våren 2018 medan vinnarna av Pro Carton Young Designers Award tillkännages i september.

Tävlingen kan följas på sociala media under hashtag #betterwithless

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078