23948sdkhjf

Axfood tog hem dubbla priser på Återvinningsgalan

Återvinningsgalan som hölls igår torsdag på Berns i Stockholm utsåg vinnare för en bättre miljö. Bland pristagarna utmärkte sig Axfood som mottog priset i två kategorier.

Återvinningsgalan har blivit hela avfalls- och återvinningsSveriges sätt att hedra framstående insatser för en bättre miljö i Sverige under det gångna året. Galan som arrangeras av Sveriges ledande tidning på området, Recycling, leddes i år av komikern Thomas Järvheden till de närmare två 200 gästernas stora förtjusning.

Sammanlagt korades vinnare i åtta kategorier. En av kategorierna är "Årets cirkulära initiativ" som gick till livsmedelshandelsföretaget Axfood med följande motivering:

"Genom att införa pant på saftflaskor, bärkassar och från och med 2018 nu även på juiceflaskor möjliggör Axfood helt nya cirkulära plastflöden. Företaget har flera gånger varit först med att driva fram system som snabbt bidrar till förändring och som alla producenter frivilligt kan ansluta sig till. På så vis bidrar Axfood till en omfattande påverkan på marknaden, även utanför det egna varumärket."

Inte nog med det. Vandringspriset ”Årets Specialpris” gick dessutom till Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood. Juryns motivering lyder:

Som hållbarhetschef vid Axfood har Åsa Domeij drivit ett omfattande och uppmärksammat miljöarbete kring såväl de produkter och livsmedel som säljs, som att anpassa materialet i förpackningar och att införa pantsystem för påsar, saft- och juiceflaskor. Genom Åsas förtjänst har miljöfrågor lyfts inom koncernen med resultat som ett stort ekosortiment, mer närproducerat och hållbarhet i hela ledet från tillverkning till konsument.”

För den som är nyfiken på att höra mer om Axfoods miljöinitiativ inom förpackningsområdet ges ett ypperligt tillfälle den 18 april. Då medverkar Åsa Domeij som föredragshållare och paneldebattör på "Pack Point Nordic - Livsmedelsförpackningar i fokus", på Cirkus i Stockholm. För information och anmälan: http://packpointnordic.se

Källa: https://www.recyclingnet.se/article/view...

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094