23948sdkhjf

Ny VD i Micvac

Det svenska livsmedelsteknikföretaget Micvac har utsett Michael Bogdanski till ny VD från den 1 februari 2018. Han tar över efter Håkan Pettersson under vars ledarskap företaget har sett en stark internationell expansion med hög tillväxttakt.

Micvacs nye VD Michael Bogdanski har en omfattande internationell erfarenhet på chefsnivå. Han har framgångsrikt arbetat inom snabbrörliga konsumentprodukter med att utveckla och implementera försäljnings-, marknadsförings- och innovationsplaner för att skapa tillväxt och resultat. Han har haft flera framgångsrika positioner hos ledande globala företag och har bott och arbetat i USA, Storbritannien, Tyskland och Sverige.

Hans senaste roll var som VD för den nordamerikanska divisionen av Deb Group, ett brittiskt företag med fokus på arbetsrelaterad hudvård och handhygien. Innan dess var han verksam under tio år inom försäljning, marknadsföring och ledning på det svenska hygien- och hälsoföretaget SCA (numera Essity), samt nio år inom marknadsföring och produktutveckling på Procter & Gamble.

– Jag ser verkligen fram emot att få leda Micvac genom nästa utvecklingsfas, säger Michael Bogdanski.

Den nye VD:ns kulinariska intresse är ingen överraskning med tanke på att han tidigare har ägt en prisbelönt restaurang med lokalproducerade råvaror och investerat i ett bageri för premiumprodukter. Han tar med sig passionen och kunskapen om kvalitetsmat in i den nya rollen på Micvac:

– I dagens hektiska värld har vi ofta ont om tid att laga måltider från grunden, både hemma och i storkök. Tack vare den innovativa Micvac-tekniken med en patenterad ventil som visslar när maten är klar kan vi skapa färdigrätter med lång hållbarhet och fantastisk kvalitet.

Micvac växer med nya kunder över hela världen och nya marknadsandelar på marknaden för kylda färdigrätter. – Vi kommer att ha stor nytta av Michaels kompetens inom internationella affärer och team building. Hans erfarenhet av B2C kommer dessutom att hjälpa Micvac att bli ännu bättre på att möta konsumenternas krav i en föränderlig miljö, säger Anders Brännström, styrelseordförande på Micvac.

Micvac deltar på Pack Point Nordic den 18 april. Christina Frohm Kramer, Sales & Manager Director, kommer att tala under rubriken: Hur kan förpackningen stärka konkurrenskraften? För information om konferensen besök: http://packpointnordic.se

Micvac-metoden

Micvac har utvecklat en innovativ och säker produktionsmetod där färdigrätter tillagas och pastöriseras i en kontinuerlig process. Varje tråg eller påse fylls med färska ingredienser, förseglas och tillagas och pastöriseras medan den passerar genom en mikrovågstunnel. Hemligheten i den här processen är Micvacs patenterade förpackningskomponenter: Micvac-tråget och den unika Micvacventilen.

Källa: Micvac-metoden

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093