23948sdkhjf

Utslätningsmodul löser känt problem.

Palcut A/S - Specialist på kartong- och pallmellanläggs-lösningar - presenterar en utslätningsmodul för arkdispensern. Palcut Smoother slätar ut pappret så att hela rullen kan användas. Den ökar produktiviteten, minskar pappersslitaget och minskar stilleståndstiderna.

Mellanlägg för palletering blir allt vanligare numera. Arken skärs ut ur en rulle och placeras mellan produkterna på pallen så att produkterna hålls stabilt och skyddas under transporten. Speciellt vid tunga papperskvaliteter förkommer det regelrätta spänningar i de innersta varven i pappersrullen. Det kan leda till böjda ark som förpackningsroboten kan ha svårt att ta upp.

Med den helautomatiska arkdispensern erbjuder Palcut en utslätningslösning som löser detta problem. Palcut Smoother har speciellt gjort succé i industribranscher som använder mellanskikt i extra kraftiga papperskvaliteter, som till exempel vid stapling av källvatten på pallar.

Palcut Smoother är en patenterad lösning, som motverkar spänningar i papperssorter från 250 g / m². Med denna lösning ligger de tillskurna bladen helt slätt på samlingsbordet, klara för packroboten. Det gör det möjligt att utnyttja allt papper på rullen och minskar svinnet med 4-7 %; beroende på papprets ytvikt.

– Med Palcut Smoother används allt papper på rullen för tillskurna mellanlägg. Det minskar miljöpåverkan och ökar samtidigt förpackningslinjens produktivitet, säger Lars Østergaard Jonasen, produktchef hos Palcut A/S.

Palcut Smoother-modulen kan beställas tillsammans med nya Palcut arkdispensern eller monteras in i befintliga Palcut-system. Lösningen har redan installerats hos bland andra danska Aqua d'Or (Danone-koncernen) och norska PetPack Drikker, meddelar Palcut

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079