23948sdkhjf

Pris för kommunicerande kork

Tyska företaget Kisico har vunnit en WorldStar för en innovativ skruvkork. Korken har ett NFC-chip integrerat på insidan av korken, skyddat från manipulation och osynligt från utsidan.

NFCap som korken heter, möjliggör kontaktlös kommunikation med varje NFC-aktiverad smartphone. NFC-tekniken kan integreras i de flesta av Kisicos standardprodukter, så inga ytterligare kostnader för nya formsprutverktyg eller verktygsjusteringar uppstår, enligt företaget.

Eftersom chippet inte är synligt från utsidan ser korkarna likadana ut som vilka andra korkar som helst från företaget. Chippet kommer aldrig i kontakt med flaskans innehåll, vilket utgör en ytterligare fördel – särskilt för användning i livsmedels-, kemi- eller läkemedelsindustrin.

Ett brett utbud av information kan lagras på chippet och användas för att verifiera produktens äkthet. Dessutom kan konsumenterna använda kommunikationsmöjligheten mellan produktens kork och sin smartphone för att komma åt information lagrad på chipet om produkten, via länkar till webbplatser eller specifikt utvecklade appar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094