23948sdkhjf

Invigning av Pantamera Express

Pantamera Express är storpantarautomaten för dig som vill panta mycket och snabbt på en gång. Två nya Pantamera Express invigs nu i helgen. På Gastelyckan återvinningscentral i Lund på lördag den 6 januari, och på Bunkeflo återvinningscentral i Malmö på söndag den 7 januari.

Den nya pantautomaten är särskilt framtagen för att underlätta för den som vill panta mycket på en gång. Istället för att panta varje burk och PET-flaska för sig, häller man förpackningarna direkt ur påsen/säcken ner i ett fack. Maskinen sorterar och räknar panten. Kapaciteten är omkring 100 förpackningar på ett par minuter. När det är klart får pantaren välja mellan olika utbetalningslösningar. Med Pantamera Express pantar man smidigt, snabbt och nästintill kladdfritt, även om man har mycket pant.

Pantaren kan välja mellan att få panten utbetald till sitt PayPal-konto eller via ClearOns betalcheckar, som man kan handla för i de allra flesta dagligvarubutiker. Dessutom kan man välja att skänka sina pantpengar till välgörenhet. På både Bunkeflo och Gastelyckans återvinningscentraler har man valt organisationen Läkare Utan Gränser, som donationsmottagare.

Med Pantamera Express ökar möjligheterna att återvinna pant i pantsystemet.

– Vi jobbar ständigt med att öka tillgängligheten och göra det lätt att göra rätt. Nu har vi hittat ytterligare ett smart sätt att panta på och hoppas att ännu fler kommer panta mera. Att samarbeta med återvinningscentraler känns självklart. Hit kommer man för att återvinna och många har efterfrågat att även kunna panta sina flaskor och burkar där, säger Carita Classon, ansvarig produktchef på Returpack/Pantamera.

I samband med installationen av storpantarautomaterna på Bunkeflo och Gastelyckans återvinningscentraler finns det numera 25 stycken Pantamera Express runt om i landet. Sedan tidigare finns det en Pantamera Express på Norra Hamnens återvinningscentral i Malmö.

Under 2016 pantades 161 burkar och flaskor per person i Skåne län. Rikssnittet låg under 2016 på 177 förpackningar per person. Pantstatistiken för 2017 presenteras senare i vår.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078