23948sdkhjf

Mondi Group köper finska Powerflute

Mondi Group köper Powerflute Group Holdings Oy, en division inom Nordic Packaging and Container Holdings, NPAC, till ett värde av 365 miljoner euro.

Verksamheten i Powerflute består av ett integrerat massa- och pappersbruk i Kuopio, Finland, med en årlig produktionskapacitet på 285 000 ton semikemisk fluting av hög kvalitet. Flutingen säljs till ett varierat utbud av kunder, främst för förpackning av färsk frukt och grönsaker, men även andra slutanvändningsområden som elektronik, kemikalier och läkemedel. Cirka hälften av bolagets produktion säljs i Europa, medan återstoden exporteras globalt.

För innevarande år 2017 förväntas bolaget generera intäkter på ca 183 miljoner euro och nå ett justerat EBITDA på ca 42 miljoner euro. Powerflute kommer att integreras i Mondis Packaging Paper Business Unit.

I en kommentar till förvärvet säger Peter Oswald, Verkställande direktör för Mondi Group;

– Förvärvet av Powerflute stöder vår strategi att investera i högkvalitativa tillgångar för förpackningar och papper. Vi är mycket glada för denna möjlighet att utöka vårt kunderbjudande genom att ytterligare bredda vårt wellpappsortiment och vår geografiska räckvidd.

Affären är föremål för granskning av berörda konkurrensmyndigheter och sedvanliga avtalsvillkor och förväntas vara slutförd under första halvåret 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094