23948sdkhjf

Nytt utbud av automattruckar från Toyota

Toyota Material Handling introducerar ett nytt och utökat utbud av automatiserade truckar (autopilot) för den europeiska marknaden. Detta uppdaterade utbud av autopiloter stödjer Toyotas leanstrategi och är designad för att automatisera interna transportflöden t ex repetitiv pallhantering.

Den nya autopilot-serien inkluderar låglyftare (LAE250), staplare (SAE160), skjutstativtruckar (RAE160-250), motviktsstaplare (OAE120CB) och automatiserad dragtruck (TAE500) och spänner över alla vanliga tillämpningar: palltransport, blockstapling, ställagehantering samt vagnshantering med dragtruck.

Automatiseringen stödjer optimering av varuflödet och minimerar skador och andra kostnader. Förarna frigörs för att hantera mer komplicerade uppgifter istället för repetitiva transporter. Automatiserade transportlösningar kräver mindre underhåll och energi, och bidrar till säkerhet och produktivitet med en mycket snabb återbetalning på investerat kapital.

Autopilot-truckar från Toyota stödjer två mycket precisa och adaptiva system för navigeringsteknik: reflektornavigering eller natural navigation. Systemen kan också användas i kombination, där systemet väljer den optimala tekniken för olika delar av körvägarna.

Autopilot-truckarna programmeras för att utföra alla uppdrag säkert, bl.a. för att arbeta i blandad trafik tillsammans med manuella truckar. Inbyggda säkerhetsskannrar och andra säkerhetsfunktioner förebygger kollisioner genom att reagera på de hinder som kommer i truckens väg. Lastsensorer och kameralösningar kan ytterligare höja säkerheten vid lasthantering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078