23948sdkhjf

Multivac etablerar affärsområde Slicers

Multivac har per den 1 december övertagit VC999’s slicingverksamhet. Tack vare detta kan Multivac nu erbjuda kompletta förpackningslinjer för skivade produkter som ost, skivat kött och skinka från en och samma leverantör.

VC999’s slicing-enhet är en relativt ung affärsenhet, grundad för fem år sedan som en del av VC999. Bolaget har varit framgångsrikt inom förpackningsmaskinbranschen i många år, och slicer-divisionen tillverkar toppmoderna skivningslösningar för produktion i industriell skala. VC999 har av strategiska skäl beslutat att avyttra denna affärsenhet.

Multivac kommer att använda VC999‘s nuvarande produktionsanläggning för skivningsutrustning i Buchenau som utvecklingscenter och för produktion för prototyper. Den industriella produktionen av slicers kommer att ske på Multivacs huvudanläggning i Wolfertschwenden.

För att komplettera produktportföljen avseende skivning har Multivac även ingått en strategisk allians med industripartnern Bizerba, vars slicerutbud i det mindre produktsegmentet nu ingår i Multivacs produkterbjudande. Sortimentet av skivningsutrustning från Bizerba kompletterar koncernens portfölj av förpackningslösningar för liten och medelstor produktionsvolym.

För att möta kraven inom sektorn för riktigt storskalig produktion kommer Multivac i framtiden även att marknadsföra Formax slicers från Provisur.

– Genom att etablera Multivac i affärsområdet slicers uppfyller koncernen en väsentlig förutsättning för att optimera integrationen av skivningsutrustning i automatiserade förpackningslinjer. Målet är inte bara att minska den totala förpackningslösningens utrymmesbehov utan också att öka den totala produktionskapaciteten. I framtiden kommer alla Multivac-produkter, inklusive skivnings- och inmatningsutrustning, att drivas via en och samma kontrollplattform, säger Hans-Joachim Boekstegers, CEO, Multivac Sepp Haggenmüller SE & Co. KG.

Multivac-koncernen har drygt 5 600 anställda över hela världen, varav ungefär 2 000 är baserade vid huvudkontoret i tyska Wolfertschwenden. Multivac har ca 75 dotterföretag fördelade över världens kontinenter. I Sverige finns Multivac AB i Lund.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078