23948sdkhjf

Presidentskifte i robotvärlden

Om ni inte visste det så finns det en internationell förening för robottillverkare. IFR samlar världens ledande robotföretag.

I december var det byte på President-posten i föreningen. Ny President är 66-åriga Junji Tsuda (Yaskawa Electric Corporation). Han efterträder Joe Gemma (KUKA, USA), som suttit två år på posten.

Junji Tsuda tackade den tidigare IFR-presidenten, Joe Gemma, för hans framgångsrika arbete.

– Joe Gemmas presidentskap var troget uppdraget, att ge en bättre förståelse för vad som driver den snabbt föränderliga världen av robotteknik. Han gjorde ett storartat jobb genom att kommunicera med våra många intressenter runt om i världen. Som ny president är det ett nöje att fortsätta hans arbete, sa Junji Tsuda vid Presidentskiftet.

Han kommer tillsammans med den nya vicepresidenten Steven Wyatt (ABB, Switzerland), som utsetts till IFR´s nya Vice President, att fullfölja sin företrädares uppdrag för det Internationella Federationen av Robotar.

Junji Tsuda är en av de ledande experterna inom robotteknikindustrin. Han är ordförande i styrelsen för den japanska robottillverkaren Yaskawa Electric Corporation. Tsuda började arbeta för Yaskawa 1976, efter att universitetsexamen (B.S.) i maskinteknik vid det kända Tokyo Institute of Technology. Sedan 1990-talet har Tsuda varit chef för olika Amerika-relaterade affärsenheter inom Yaskawa och varit en del av koncernledningen sedan 2003.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08