23948sdkhjf

Prisregn över A&R Carton i höst

A&R Carton har haft en framgångsrik höst. På några månader har företaget mottagit inte mindre än sex utmärkelser och priser för innovativa förpackningar till sin design och funktion.

Till German Design Award, Scanstar och German Packaging Award, kan A&R Carton nu också läggas en WorldStar för den barnsäkra förpackningen Sileo.

– Jag är väldigt stolt över detta WorldStar-pris som visar på finsk innovationsskicklighet när den är som bäst. En portion av tekniskt kunnande blandad med en portion ren kreativitet har lett till denna magnifika förpackning. En kund som vågat testa nya lösningar gjorde det möjligt, säger Lars Willner, Business Area Manager Norden på A&R Carton.

Den barnsäkra förpackningen Sileo har utvecklats för Orion Pharmaceuticals och är tillverkad av A&R Carton Oy. Det tog ett och ett halvt år med otaliga konstruktioner och tester under utvecklingen innan man hittade den helt nya och geniala lösningen, en barnsäker ask av ett enda material. Förpackningen används för ett preparat som dämpar hundars nervositet och ångest framkallad av av smällare. Den är har bra mekanik och funktionalitet och lösningen i ett stycke är smart, enkel och elegant. Sileo är gjord av monomaterial.

Den barnsäkra förpackningen Sileo har tilldelats WorldStar 2018. Tidigare också ScanStar 2017 och The German Design Award 2018.

Andra prisbelönta förpackningar under hösten har varit Peek Box en förpackning för presentation av ny högteknologisk skruv. Förpackningen tillverkad av A&R Carton Graz GmbH vann första pris för Produktpresentation i German Packaging Award. Det är en give away-förpackning och togs fram för mässor. Skruvens huvud sticker upp ur asken och i en liten öppningsbar lucka på förpackningen kan skruven skärskådas samtidigt som man vrider på skruvens huvud.

A&Carton har också vunnit ytterligare två priser i German Design Award 2018. Den ena för My.VON ERL Starterpack, en barnsäker och återförslutningsbar förpackning för e-cigaretter. Och den andra för Sloggi Men Match, en enkel öppningsbar och återförslutningsbar förpackning som gör det enkelt för kunden i butik att kontrollera innehållet utan att förstöra förpackningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063