23948sdkhjf

Tetra Pak lanserar nytt modultänkande

Tetra Pak lanserar ett helt nytt modulbaserat system för optimal anpassning av processutrustning för aseptik och pastörisering till varje enskild kunds behov.

Bakgrunden är att kundernas sortiment av olika mejeriprodukter ökar och olika produkter kräver olika insats av värmebehandling. För optimal produktkvalitet samtidigt som produktionen görs så energi- och vattensnål som möjligt krävs en långt driven kundanpassning av processutrustning. Tetra Pak har därför i samarbete med kunder i Europa och Ryssland utvecklat en ny modulbaserad produktportfölj som gör det möjligt för kunderna kan få sina specifika behov tillgodosedda och samtidigt enkelt kunna bygga ut kapacitet eller produktsortiment allt efter marknadens behov och efterfrågan.

Ola Elmqvist är Vice President Business Unit Liquid Food på Tetra Pak.

– Med vår nya modulära portfölj arbetar vi med kunden på ett helt nytt och heltigenom kollaborativt sätt. Detta är nödvändigt eftersom varje kund har alltfler olika utmaningar och prioriteringar, som ofta förändras över tiden. Vi börjar med detaljerade diskussioner om deras verksamhet; vilka produkter de producerar, deras produktionsprocess, drifttid, förbrukningskostnader och deras korta och långsiktiga mål. Med denna djupa förståelse kan vi sedan erbjuda fullständigt anpassade värmelösningar som ger mervärde för deras verksamhet.

Den nya modellen Intelligent Customization, är enligt Tetra Pak den första modulbaserade portföljen av värmesystem i branschen och representerar ett helt nytt sätt för att skräddarsy processlösningar för mejeriföretag.

– Portföljen erbjuder full flexibilitet och uppgraderingsmöjlighet som stöder kundens nuvarande och framtida behov. Lösningarna kan exempelvis uppgraderas för att stödja en kunds utvidgning av sitt sortiment från mjölk och grädde till drycker med fasta partiklar eller från barnmatpuré till ett bredare utbud av färdigmatsprodukter.

En kund med vilken Tetra Pak har utvecklat den nya modellen är OJSC Bogdanovich GMZ. Företagets lösning inbegrep bl a en nyhet i Tetra Paks portfölj av värmebehandlingsutrustning, Tetra Pak Indirect UHT-enhet. Utvecklad för skonsam värmebehandling och idealisk för känsliga produkter med t ex fasta partiklar.

Alexander Belyanov, VD för OJSC Bogdanovich GMZ säger:

– Efter noggranna överläggningar redan på konceptutvecklingsstadiet och inbegripet ny fabriksdesign kunde Tetra Pak tillhandahålla en ny processlinje skräddarsydd för våra behov med avsikt att förbättra anläggningens prestanda. Det nya modulbaserade sättet att närma sig en lösning var lättare för optimal

installation, effektivitet och prestanda, plus att alla mediaanslutningar för service monterades på samma plats, vilket gör det mer tillgängligt och praktiskt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125