23948sdkhjf

Stark rapport från DS Smith

DS Smith levererar en stark halvårsrapport per den 31 oktober. Försäljningsvolymen ökade med 5,2 procent och landade på totalt, 2,8 miljarder brittiska pund, vilket översteg målsättningen på 3,4 procent med råge. Rörelsevinsten ökade till 9 procent, 251 miljoner pund, och avkastningen på investerat kapital steg till 14.6 procent.

Den största förklaringen till den starka volymtillväxten är den ökade e-handeln som kräver transportförpackningar. Ytterligare en förklaring är den ökade populariteten för fiberbaserade förpackningar, som är DS Smiths största verksamhet, framför alternativ i plast, på grund av fiberförpackningars hållbarhetsprofil. Föräljningsvolymer från förvärv under perioden har inte räknats in.

DS Smith förvärvade tidigare i år Interstate Resources Inc - en familjeägd pappers- och förpackningstillverkare på USA:s östkust och i oktober i år gjordes ytterligare ett förvärv då EcoPack och EcoPaper i Rumänien köptes för 208 miljoner euro.

I samband med förvärvet sa -Miles Roberts, koncernchef;

– Vi fortsätter att växa väldigt starkt i Östeuropa. Detta spännande förvärv kommer att ytterligare utöka vår position och kapacitet, vilket utgör en viktig plattform för fortsatt utveckling av vårt innovativa program för prestandaförpackning i regionen. 

Enligt DS Smith fortsätter efterfrågan på fiberbaserade förpackningar att öka och företaget planerar därför att inom en treårsperiod att bygga två nya fabriksenheter i Europa, en i Polen och en i Spanien. Man rapporter även en bra start för den nya verksamheten i USA.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078