23948sdkhjf

ScanStar-vinnarna mottog sina utmärkelser

Tio vinnare av ScanStar-utmärkelsen 2017 mottog sina priser vid en ceremoni i Lahti förra veckan i samband med Packaging Summit i Finland. Utmärkelsen gör det möjligt för företagen att tävla i den internationella WorldStar-tävlingen.

Totalt hade 22 bidrag inkommit till årets tävling fördelade mellan de olika skandinaviska länderna. En ökning med 40 % jämfört med föregående år.

– Juryn kan glädjande konstatera att förpackningsindustrin i Skandinavien fokuserar på funktionalitet och upplevelsen för slutanvändarna. Den fokuserar också på ansvarstagande och miljöaspekter. Vi kan också konstaterar vikten av att förpackningen ska vara funktionell för hela värdekedjan. Förpackningen måste erbjuda skydd och funktionalitet, ge information, vara hållbar och lätt att ta hand om efter att ha använts, säger Antro Säilä, juryns ordförande, och VD i Finska Förpackningsföreningen.

Bland pristagarna var det en förpackning som stod ut och blev juryns favorit och det var Atrias modena vakuumförpackning för skivat kött.

Årets ScanStar-juryn bestod av Antro Säilä, VD för Finnish Packaging Association, Lasse Lavrsen, Toms Gruppen (Denmark), Allan Dickner, IKEA (Sweden, ej närvarane), Ole Anton Bakke, Jotun (Norway) och Markus Joutsela, Aalto University (Finland). Utöver det har Søren Rahbek Østergaard (Denmark) fungerat som kontrollant för SPAoch Johanna Nikunen (Finland) som pressrepresentant.

Följande företag med förpackningar mottog ScanStar 2017

APak: Simple Sphere

AR Carton Oy: Orion Sileo Child Resistant packaging

Atria: Modern vacuum package for fresh minced meat

Eltete TPM: The Box solution for heavy-duty export

Glomma Papp: New self tray solution with cover for Skyr can

Plus Pack: Embossing on aluminium containers

Plus Pack: ZEN Selection platter

Pyroll: Renewable egg box to replenish fish stock


Stora Enso Packaging: New packaging concept for cardboard lights

Valio house brand 1 litre gable top milks: Tetra Rex Bio-Based

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078