23948sdkhjf

Comeback för ostkupan

Allerum ost lanserades i våras i den nya förpackningen ostkupan. En återförslutbar triangelformad styv plastförpackning som håller osten fräsch länge i kylskåpet och gör plastpåsar och plastfilm överflödiga.

Skånemejerier kan nu meddela att lanseringen blivit en succé.


En ny plastförpackning från RPC Superfos gör det enklare att njuta av lagrad hårdost utan hantering av kladdiga plastpåsar eller folie och som dessutom kan plockas fram direkt på bordet utan något extra serveringsfat.

Skånemejerier har i nära samarbete med RPC Superfos låtit utveckla en speciell kilformad förpackning till de lite lyxigare Allerum-ostarna. Denna finns att köpa överallt på stormarknader i Sverige och har blivit omåttligt populär, säger Jannica Andersson, Brand Manager Allerum & Cheese, hos Skånemejerier.

Den funktionella förpackningen med syrebarriär lever upp till konsumenternas krav på att det ska vara lätt att ställa fram maten på bordet, menar Jannica.

Vi vill gärna förbättra hela matupplevelsen så att vi på alla sätt kan erbjuda våra kunder något speciellt när de köper lagrade Allerum-ostar. Med den nya förpackningen från RPC Superfos, som har specialutvecklats för oss, har vi lyckats blåsa nytt liv i ostförpackningens image. Den nya lösningen betyder att vår ost klart skiljer sig från de övriga i kyldisken.


Slutresultatet är en kilformad överdel på en trekantig botten som även fungerar som lock. Inuti överdelen skyddas osten av ett plastmembran och en syrebarriär. En del av överdelen är transparent vilket innebär att ostens gula färg syns och på så vis ingår i det sammantagna visuella uttrycket.

Skånemejerier är dock inte ensamma om att ge heder åt den gamla ostkupan. Vid årets början lanserade finska Valio också en triangelformade ostförpackning för sitt lite lyxigare ostsortiment. I samband med lanseringen av två helt nya ostar, Gourmesan och Krämig Cheddar, introducerades den återförslutningsbara ostkupan. Något som Valio då var unika med och först ut med på marknaden. Enligt en undersökning som Valio gjorde föredrar 34 % av konsumenterna när osten kommer i en återförslutningsbar förpackning

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094