23948sdkhjf

Stora Enso säljer arkningsanläggning

Stora Enso har undertecknat ett avtal om att sälja sin arkningsanläggning i Baienfurt i Tyskland till den finska konverteraren Pyroll. Verksamheten vid arkningsanläggningen inleddes i april 2009 och ägs till 100 % av Stora Enso.

Avyttringen är i linje med Stora Ensos tillväxtstrategi för konsumentkartong, med fokus på att skapa kundvärde genom att vara ledande inom högkvalitativ nyfiberbaserad kartong. Att driva en arkningsanläggning ingår inte i Stora Ensos kärnverksamhet.

Hos den nya ägaren är arkning en kärnverksamhet varför de är bättre rustade att fortsätta att utveckla verksamheten i Baienfurt. Stora Enso kommer att fortsätta vara kund för arkningsanläggningen i Baienfurt.

Affären beräknas vara slutförd under första kvartalet 2018 och förväntas inte ha någon betydande inverkan på Stora Ensos nettoskuld eller resultat. Arkningsanläggningen har ungefär 60 anställda exklusive inhyrd personal och omsättningen uppgick 2016 till 15 MEUR.

Pyroll är en av de ledande pappers-, kartong- och plastkonverterarna i Norden. Pyroll har i dag nästan 600 anställda och omsättningen är ungefär 100 MEUR. Verksamheten är uppdelad i tre divisioner: Pyroll Packages, Pyroll Paper Merchant och Pyroll Converting.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062