23948sdkhjf

Fler inkjetpressar från Ricoh

Ricoh, en av världens största tillverkare av tonerpressar, meddelar att man nu lanserar  en serie av kompakta inkjetpressar som ett komplement till de större inkjetpressar för fyrfrägstryck som lanserades tidigare i år. Att inkjet tros blir den dominerande tekniken för digitaltryck, särskilt när det kommer till högre hastigheter, är det ingen som längre tvivlar på.

Den nya familjen inkjettpressar Ricoh Pro V20000 och kommer i tre olika varianter, två enfärgare med de olika maxhastigheterna 75 respektive 150 meter per minut och en fyrfärgare, CMYK, som printar i 75 meter per minut med en upplösning på 600x600 dpi. Med en golvyta på 4,3 kvadratmeter kan de få plats i vilken produktionsmiljö som helst, menar Ricoh.

Produktgrupper som man siktar in sig på med dessa är främst transaktionsdata, offentliga dokument, direktmarknadsföring, böcker, men också bipacksedlar till läkemedelsförpackningar. Pressarna är en uppföljning på Ricohs inkjettsatsning som presenterades tidigare i år med digitalpressarna Ricoh Pro VC40000 och Ricoh Pro VC 60000. Med de nya inkjetpressarna vänder man sig inte bara till företag med traditionell offset utan även användare av befintliga tonerpressar.

– De lättanvända inkjetsystemen erbjuder också en uppgraderingsmöjlighet för befintliga tonerbaserade verksamheter. Den förbättrade driftseffektiviteten, ökade hastigheter och betydligt lägre driftskostnader innebär ofta att en inkjetenhet kan ersätta flera åldrande tonermaskiner, säger Tim Taylor, Chef för den nya Ricoh-enheten Continuous Feed Market inom Commercial and Industrial Printing Group.

Pro V20100 ur Ricohs nya inkjetserie kommer att visas för första gången på Ricohs event The Art of The New, 21-23 november, i Ricohs Customer Experience Center i Telford, Storbritannien. Alla tre modellerna kommer att finnas tillgängliga från första kvartalet 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109