23948sdkhjf

Burkar med biobaserade etiketter

Holländska Mus Verpakkingen testar just nu UPM Raflatacs nya biobaserade etikettfilm för dekoren av företagets sortiment av metallburkar. Mus Verpakkingen är en stor leverantör av metallburkar och aerosoler till färg- och kemiindustrin, men har idag även ett stort sortiment av metallburkar, förslutningar och aerosoler för kosmetika och lisvmedel.

Tillsammans med UPM Raflatac testar man nu RafBio PE-materialet för 1 liters metallburkar. Filmen heter är RafBio PE Clear FTC 85 och består av mer än 80 procent av av polyeten från sockerrörsetanol. Biobaserad etikettfilm bidrar till att minska växthusgaser när den ersätter fossilbaserad PE.

Om testerna med den nya filmen faller väl ut kommer Mus Verpakkingen att erbjuda kunder den nya etikettfilmen för att alla förpackningsstorlekar, från 125 ml upp till 5 liter. Metallburken är en av de mest återvunna förpackningsslagen inom EU, med ett genomsnitt på 70 procent.

– Återvinningsgraden av burkar i Nederländerna är 95%. RafBio PE-film hjälper oss att stärka vårt produkterbjudande ytterligare med en än mer hållbar produkt – något som ett växande antal kunder anser är mycket viktigt, säger Willem Mus, VD för Mus Verpakkingen.

Förutom att testa detta nya hållbara etikettmaterial har Mus Verpakkingen också anslutit sig till UPM Raflatacs RafCycle-program för att återvinna backingliner. Efter insamling ges backinglinern ett nytt liv som tidningspapper vid UPM:s bruk i Plattling, Tyskland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109