23948sdkhjf

Storaffär på amerikanska packmarknaden

En strukturaffär på den amerikanska marknaden har gjorts upp mellan International Paper och Graphic Packaging. International Paper säljer sin affärsenhet Konsumentförpackningar till Graphic Packaging för 1,8 miljarder dollar, motsvarande cirka 15 miljarder kronor.

Det sammanslagna bolaget kommer att få en omsättning på 6 miljarder dollar och göra ett resultat på omkring 1 miljard dollar årligen. Graphic Packaging kommer att äga ca 80 % av det nya företaget och International Paper ca 20 %. Dessutom övertar det nya företaget en skuld på 660 miljoner dollar från International Paper.

International Papers Konsumentförpackningsdivision omsätter idag 1,6 miljarder dollar och beräknas redovisa en vinst på 210 miljoner dollar för 2017. Affärsenheten omfattar produktion av SBS-kartong och pappersbaserade foodserviceprodukter i två SBS-fabriker i Augusta, Georgia och Texarkana, Texas med en årlig produktionskapacitet på 1,2 miljoner ton SBS, tre konverteringsanläggningar i USA och en i Storbritannien med kapacitet att konvertera 250 000 ton SBS-kartong till över 24 miljarder enheter av pappersbaserade muggar och cylindriska behållare

Affären väntas ge synergieffekter på 75 miljoner dollar årligen. Båda företagens styrelser har accepterat affären som tros vara slutförd i början av nästa år, villkorad sedvanliga myndighetsgodkännanden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078