23948sdkhjf

Järnas mjölkförpackningar vann Svenska Designpriset

Järna Mejeris uppmärksammade förpackningsdesign tog hem guldmedalj i årets upplaga av det prestigefulla Svenska Designpriset. Under gårdagens prisutdelning i Göteborg valde både jury och de röstande att ge Järna Mejeris förpackningsserie toppositioner och den slutgiltiga förstaplatsen.

– Vi är väldigt stolta och glada över att vår design uppmärksammas i sådan här namnkunnig konkurrens. Våra livsmedel håller redan högsta klass, nu kan vi dessutom säga att förpackningarna är bäst i Sverige, säger Juhani Selvani, ordförande på Järna Mejeri.

Mejeriets förpackningar, som har tagits fram av byrån Priority, har redan uppmärksammats ett flertal gånger av internationella designplattformar. På prisutdelningen för Svenska Designpriset, Sveriges största designtävling, i Göteborg var Järna Mejeri nominerade tillsammans med 22 andra varumärken i kategorin Identitet – Förpackning. Juryns motivering lydde: "För att ”less” alltför sällan tillåts vara ”more” och för en självsäkert förpackad uppvisning av ärlighet som varar längst.”.

– Nu fortsätter arbetet med att utveckla både förpackning och innehåll och ge möjlighet för svenskarna att köpa mejeriprodukter av hög kvalitet, genom hållbar produktion med djur och natur i fokus. Jag vill passa på att tacka dels Priority för vårt goda samarbete, men självklart också alla våra mjölkbönder runt omkring mejeriet som kan sträcka extra på ryggen idag, säger Juhani.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.061