23948sdkhjf

Förpackning som stärker imagen

Ett entreprenörsföretag från Vendsyssel har medvind med sin nyutvecklade gourmetprodukt. Förpackningen kommer från RPC Superfos och är en del av framgångssagan.

En plastburk med svart skruvlock från RPC Superfos spelar en viktig roll i marknadsföringen av en ny produkt på marknaden för gourmetkonfektyr. Det är entreprenörsföretaget Nordic Gourmet Factory i Hjørring i Danmark som har utvecklat ett nytt slags popcorn i olika smaker som t.ex. hallon, lakrits och choklad.

De säljs nu i en SuperLock-plastbehållare från RPC Superfos. Skruvlocket är avgörande eftersom den nya typen av popcorn vanligtvis avnjuts lite i taget. Det ryms en liter gourmetpopcorn i varje behållare och konsumenten kan enkelt ta av locket och skruva på det igen efter behov.

Entreprenören och vd:n för Nordic Gourmet Factory, Tommy Jensen, uppskattar den välkomnande och funktionella förpackningen, eftersom den är viktig för det samlade intrycket och därmed försäljningen av produkten:

– Förpackningen spelar en stor roll i att bygga upp ett varumärke och en produktimage . Vi ville ha en förpackningslösning som lyfter fram att våra gourmetpopcorn är något mycket speciellt. Lösningen från RPC Superfos skiljer sig från andra förpackningar på marknaden och vi gillar verkligen skruvlocket, som är en av anledningarna till att vårt val föll på SuperLock-förpackningen. Dessutom går den bra att stapla ‒ det är ett stort plus för våra distributörer när de ska utforma butiksskyltningar. Även på det sättet bidrar förpackningen till att lyfta fram vår produkt, säger Tommy Jensen.

Förpackningen är delvis transparent och delvis tryckt med in-mould labelling. Tillsammans med det svarta skruvlocket ger förpackningen från RPC Superfos ett helhetsuttryck som gör det enkelt för konsumenterna att känna igen gourmetpopcornen från Vendsyssel, som säljs under varumärket NoCrapGourmet.

– Efterfrågan har varit överväldigande både hemma och utomlands, berättar Tommy Jensen, och allt fler distributörer vill bli återförsäljare av de handgjorda gourmetpopcornen från Nordic Gourmet Factory. De tillverkas av de bästa råvarorna och innehåller varken konserveringsmedel, smakförstärkare eller färgämnen.

Till framgångssagan hör att lakritsvarianten nyligen tilldelades en silvermedalj vid Lakritsfestivalen 2017 i Köpenhamn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109