23948sdkhjf

Förpackningsgillet delade ut stipendie

Förpackningsgillet hade höstmöte efter avslutad Empack-mässa i Kista förra veckan. På mötet delades Åke Sahlins Stipendium 2017 ut.

Årets stipendiat heter Patrik Bodén och studerar på Nackademins Förpackningsutveckling och Design. Förpackningskonstruktion är nyckeln till väl fungerande förpackningar, menar juryn som tilldelar Patrik stipendiet för hans praktik på DS Smith i Mariestad där han specialiserar sig på förpackningskonstruktion. Denna praktik syftar till att skapa en god grund och insikt i hur en konstruktionsavdelning för förpackningar fungerar från A till Ö. Årets stipendium är på SEK 10 000.

Svenska Förpackningsgillet är en ideell förening öppen för alla som jobbar professionellt med förpackningar och förpackningsteknik. Föreningen delar varje år ut stipendier ur Åke Sahlins Stipendiefond. Årets jury har bestått av Mikael Gällstedt, Kerstin Fahlskog och Johan Pagels.

Åke Sahlins Stipendiefond instiftades som en gåva till Åke Sahlin på hans 70-års dag 1972. Åke Sahlin var Förpackningsföreningens förste ordförande och initiativet till fonden togs av Förpackningsföreningens VD Stig Bergstedt. Stipendiefonden har sedan starten använts för att dela ut stipendium till elever på svenska förpackningsutbildningar som presenterat särskilt intressanta och utvecklingsbara examensarbeten. Branschföretag skänker genom åren gåvor till fonden och möjliggör fortsatt uppmuntran till landets förpackningselever.

Vid stipendieutnämningen delas också ut ett Hedersomnämnande. I år gick det till Sofie Magnusson & Alexandra Llorens, på Nackademins utbildning i Förpackningsdesign och förpackningsutveckling. Hedersomnämnandet får de för sitt gemensamma, kreativa initiativ och planering för studieresa till Japan i syfte att lära sig mer om den japanska synen på förpackningsdesign och konstruktion.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063