23948sdkhjf

Dags för FEFCO i Wien

Nästa vecka hålls FEFCOs Technical Seminar i Wien. En konferens och mässa för köpare och leverantörer av maskiner i wellpappindustrin. Här samlas deltagare från hela Europa, men också övriga världsdelar.

På seminariet den 11-13 oktober presenterar Metsä Board sitt nyligen lanserade, enhetliga produkt- och servicekonceptet med fokus på företagets vit kraftliner. Metsä Boards vita kraftliners ger styrka och tryckbarhet åt wellpappförpackningar. Företagets lätta och vita kraftliners kan användas som liner på såväl en förpacknings utsida som insida liksom till fluting.

Det ger många möjligheter att skapa förpackningar som ger större konsumentupplevelse med mindre miljöpåverkan. Veijo Korkalainen, Commercial Director, White Kraftliners, förklarar:

– Helt klart spelar högkvalitativa förpackningar av wellpapp en allt större roll när det gäller att promota och särskilja produkter och varumärken från varandra, speciellt som näthandeln ökar. Vi är också medvetna om att förpackningsmaterialets roll i den cirkulära ekonomin blir allt viktigare. Därför utvecklar vi ständigt lösningar för att reducera förpackningsvikt och för att ersätta icke-förnybara material.

Metsä Board arbetar också aktivt med att minska carbon footprint i sina bruk och har också prisats internationellt för detta arbete. Leena Yliniemi, Technical Marketing Director för Metsä Board kommer att också beskriva detta i mer detalj på FEFCO ‘Spotlight Presentation’, session 4 den 12 oktober klockan 11.00.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062