23948sdkhjf

Elanders köper packföretag i Kina

Elanders har ingått avtal avseende förvärv av 80 % av aktierna i Hongkongbaserade bolaget Asiapack Limited. Förvärvet är ett komplement till Elanders existerande verksamhet i Asien, Mentor Media, och kommer tillföra nya kundsegment samtidigt som erbjudandet breddas.

– Förvävet av Asiapack Limited ("Asiapack") är ett led i Elanders strategi att skapa förutsättningar för en fortsatt stark organisk tillväxt inom Supply Chain Solutions. Asiapack har sitt kontor i Hongkong och har ett dotterföretag i Shenzhen, Kina. Bolagets kunder är internationella företag som gör stora inköp i Kina. Asiapack har specialiserat sig på värdeadderande tjänster, såsom till exempel konfigurering, konsolidering och paketering av produkter, säger Magnus Nilsson, VD och Koncernchef.

Asiapack beräknas omsätta cirka 70 Mkr under helåret 2017 och har idag cirka 220 anställda. Elanders är sedan 2005 etablerade på den kinesiska marknaden och förvärvet innebär att Elanders nu ökar sin närvaro ytterligare. Efter förvärvet av Asiapack har Elanders närmare 1 000 anställda i Kina.

Asiapack kommer att ingå i affärsområdet Supply Chain Solutions och beräknas bidra positivt till resultatet från och med 1 januari 2018 och förväntas även förbättra rörelsemarginalen något för affärsområdet.

Köpeskillingen för aktierna uppgår till cirka 50 Mkr på skuldfri basis och förvärvet finansieras genom likvida medel och lån. Elanders har även option om att förvärva återstående aktier år 2020.

Mentor Media Ltd är specialiserade på värdeadderande tjänster till företag inom elektronik- och datorbranschen och med särskilt fokus på produkt- och komponentflöden med extremt korta ledtider och omfattande statistikrapportering till kunderna.

Verksamheten är uppbyggd kring sofistikerade IT-lösningar och tjänsteutbudet omfattar bland annat sourcing, inköp av delkomponenter, orderhantering och lagerhållning, fullfilment, distribution, e-handelslösningar samt olika after-sales-tjänster.

Källa: Mentor Media Ltd

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094