23948sdkhjf

Skapar unik förpackningsdesign

Immer digital har lanserat en ny förpackningsdesign för drickyoghurt, där varje enskild förpackning har ett unikt utseende. Förpackningen har producerats på företagets fabrik i Lettland med hjälp av HP senaste digitala tryckpress.

− Unika förpackningslösningar gör att produkter sticker ut bland sina konkurrenter i butik, vilket i sin tur leder till ökad försäljning. Exempelvis kunde drickyoghurten Shake, som produceras av företaget Baltais, under sommarmånaderna se en markant ökning i försäljning sedan de bytt förpackningsdesign och varje flaska fått ett unikt utseende, säger Irina Miroshnik, VD på Immer Group.

Den unika förpackningen skapades med hjälp av mjukvaran Mosaic som består av en speciell algoritm vilken möjliggör skapandet av hundratusentals unika förpackningsmönster. Mjukvaran är gratis och tillhör HP Indigo 2000 digitala tryckpress.

Användning av digitaltryck garanterar kortare produktionstider vilket innebär att företag snabbt kan reagera på förändringar på marknaden och därefter ändra produktutseende. Tack vare digitaltryckets effektivitet kan företag beställa sina produkter med korta leveranser vilket minskar risken för stora varulager.

− Världen förändras snabbt och varumärken måste vara snabba på att förändra sig i takt med konsumentbeteende. Immer Digital har visat att de har vad som krävs för att utvecklas på en snabbt växande marknad. Vi är därför glada att få vara en del av Immer Digitals verksamhet och kunna erbjuda dem en fantastisk tryckteknik som håller mycket hög kvalitet och kreativitet, säger Alon Bar- Shany, General Manager på Indigo Division HP

Immer Digital är ett av de få företag i världen, och det första företaget i Nordeuropa, som använder HP Indigo 2000 digitalpress för att tillverka flexibla förpackningsmaterial i 100 procent miljövänlig tryckfärg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.462