23948sdkhjf

Ny VD hos Stjernberg Automation

Den 21 augusti tog Gunilla Stjernberg över posten som verkställande direktör i Stjernberg Automation AB. Föregående VD, Magnus Stjernberg, fortsätter som koncernchef (CEO) i företaget.

Gunilla Stjernberg har en lång och bred erfarenhet av laser- och automationsbranschen och har arbetat som mekanisk konstruktör innan hon, tillsammans med Magnus Stjernberg, byggt upp Stjernberg Automation. Hos Stjernberg Automation har Gunilla bland annat ansvarat för mekanisk konstruktion, projektledning, ekonomi och HR samt varit aktiv i ledningsgruppen.

 

– Att jag tar över VD-posten känns om ett naturligt steg i Stjernberg Automations utveckling och för mig personligen, berättar Gunilla Stjernberg. Jag har successivt tagit över mer och mer av det operativa ansvaret från Magnus och nu är det dags att ta steget fullt ut. Jag ser fram emot att sätta min prägel på verksamheten och det ligger helt i linje med de visioner och strategier som är uppsatta för Stjernberg Automations framtid, säger Gunilla Stjernberg.

– Gunilla har sedan en tid tillbaka drivit företaget, så det känns helt naturligt att lämna över posten som VD, berättar Magnus Stjernberg. Hon utstrålar allt det som Stjernberg handlar om och är utan tvekan den mest kompetenta personen att ta över posten som VD, säger Magnus Stjernberg.

 

I ett led i företagets globala expansion ändras den svenska titeln VD till den internationella titeln Cheif Operation Officer, COO.

 

– Vi har fått kinesiska investerare och kommer under hösten att etablera oss i Kina, säger Gunilla Stjernberg. Där inför vi en COO som är ansvarig för att etablera oss på den kinesiska marknaden, vilken efterfrågar den kunskap och expertis vi besitter inom high end automation och Robotics.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08